Η Tesla ανακαλεί 1,1 εκατ. αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Σχεδόν 1,1 εκατ. αυτοκίνητα ανακαλεί η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla στις ΗΠΑ εξαιτίας ενός προβλήματος στα παράθυρα.

Η Tesla ανακαλεί 1,1 εκατ. αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Σχεδόν 1,1 εκατ. αυτοκίνητα ανακαλεί η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla στις ΗΠΑ εξαιτίας ενός προβλήματος στα παράθυρα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla ανακαλεί σχεδόν 1,1 εκατ. αυτοκίνητα εξαιτίας ενός προβλήματος στο σύστημα αυτόματης αναστροφής παραθύρων. Πιο συγκεκριμένα, σε κάποια οχήματα, ενδέχεται το εν λόγω σύστημα να μην αντιδρά σωστά μετά την ανίχνευση εμποδίου, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού. Η ανάκληση αφορά ορισμένα οχήματα Model 3 2017-2022 , Model S 2021-2022, Model X 2021-2022 και Model Y 2020-2022.

Σύμφωνα με επισήμανση της Tesla, αναφέρεται ότι δεν ήταν σε γνώση της τυχόν αξιώσεις εγγύησης, αναφορές πεδίου, ατυχήματα, τραυματισμοί ή θάνατοι που σχετίζονται με την αιτία της ανάκλησης των οχημάτων της.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με δήλωση της Εθνικής Διοίκησης Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) της Αμερικής, ένα παράθυρο που κλείνει χωρίς το κατάλληλο σύστημα αυτόματης αναστροφής μπορεί να ασκήσει υπερβολική δύναμη προκαλώντας τραυματισμό στον οδηγό ή σε συνεπιβάτη του. Πρόσθεσε δε ότι τα οχήματα απέτυχαν να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις ενός ομοσπονδιακού προτύπου ασφάλειας στα ηλεκτρικά παράθυρα.

Πως εντοπίστηκε το πρόβλημα:

Η Tesla ανακάλυψε αυτό το πρόβλημα κατά τη διάρκεια δοκιμών παραγωγής από τις 19 έως τις 23 Αυγούστου 2022. Οι μηχανικοί συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι το σύστημα αυτόματης αναστροφής των ηλεκτρικών παραθύρων είχε “μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες διακυμάνσεις στην απόκριση ενός εμποδίου”, σύμφωνα με την τεκμηρίωση από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Από τις 5 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, οι μηχανικοί άρχισαν να κάνουν εκτεταμένες πρόσθετες δοκιμές συγκεκριμένα σε αυτό το ζήτημα, ελέγχοντας τα μοντέλα της εταιρείας. Διαπίστωσαν ότι οι επιδόσεις ανίχνευσης και ανάκλησης εμποδίου, δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές των Ομοσπονδιακών προτύπων ασφαλείας μηχανοκίνητων οχημάτων (FMVSS).

Η Tesla δήλωσε ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου, τα οχήματα στην παραγωγή και στην προ-παράδοση έλαβαν μια ενημέρωση λογισμικού που ρυθμίζει τη λειτουργία ηλεκτρικού παραθύρου στις απαιτήσεις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!