Τα νέα μοντέλα των Renault και Alpine στο Goodwood

Η Renault και η Alpine παρουσίασαν μια σειρά νέων μοντέλων στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Τα νέα μοντέλα των Renault και Alpine στο Goodwood

Η Renault και η Alpine παρουσίασαν μια σειρά νέων μοντέλων στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Renault και Alpine παρουσίασαν τα νέα τους μοντέλα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, συμπεριλαμβανομένου του Megane E-Tech Electric που έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στη θρυλική ανάβαση.

Το νέο ηλεκτρικό hatchback εκτέθηκε επίσης στην Electric Avenue, που ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στα ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ οι παρευρισκόμενοι ήταν από τους πρώτους στη Μ. Βρετανία που είδαν από κοντά το πιο πρόσφατο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Renault.

Παράλληλα, το Renault 5 Prototype, που επίσης εκτέθηκε στην Electric Avenue, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Μ. Βρετανίας. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο αποτελεί μία αναβαθμισμένη θεώρηση του θρυλικού hatchback, διαθέτοντας τολμηρή σύγχρονη εμφάνιση και ένα προηγμένο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το πρωτότυπο προσφέρει μία ουσιώδη πρόγευση του μελλοντικού Renault 5, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024.

Τα φουσκωμένα φτερά του 5θυρου supermini αντλούν την έμπνευσή τους από ένα άλλο Renault 5 που βρσικόταν επίσης στο Goodwood: το Turbo Maxi Superproduction. Το κλασικό υπερτροφοδοτούμενο μοντέλο με κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα, που άφησε εποχή στο Group Β του WRC, πραγματοποίησε την ανάβαση με οδηγό τον Γάλλο βετεράνο οδηγό ράλλυ της Renault, Alain Serpaggi.

Η Alpine συμμετείχε στην εκδήλωση με την περιορισμένης έκδοσης Alpine A110 Tour de Corse 75 που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα. Κατασκευασμένη για αγώνες ράλλυ και εμπνευσμένη από την Alpine A110 που συμμετείχε στον Γύρο της Κορσικής του 1975, η ειδική αυτή έκδοση έκανε εντυπωσιακά περάσματα στη θρυλική ανάβαση, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το coupe των 300 ίππων, έχει ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση και δίχρωμη ασπρόμαυρη και κίτρινη απόχρωση με διακριτικά ασπρόμαυρα αυτοκόλλητα. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένη με λευκές ζάντες Grand Prix 18 ιντσών, bucket καθίσματα Sabelt Racing και πορτοκαλί δαγκάνες φρένων της Brembo.

Στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood βρέθηκε και το μοντέλο που ενέπνευσε τη συγκεκριμένη ειδική έκδοση, η αυθεντική A110 Berlinetta που έλαβε μέρος στο Γύρο της Κορσικής το 1975. Ο Γύρος της Κορσικής ξεκίνησε το 1956 και είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς αγώνες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εντάχθηκε στο Γαλλικό Πρωτάθλημα Ράλλυ το 1967, και το 1973 εισήλθε στο πρόγραμμα αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Παράλληλα, η Renault έφερε στο Goodwood και το μονοθέσιο Formula 1 του 1979, την RS10, την οποία οδήγησε ο Rene Arnoux στην ανάβαση. Ο παλαίμαχος Γάλλος οδηγός ήταν ένας εκ των δύο πιλότων της γαλλικής ομάδας εκείνη τη χρονιά, μαζί με τον Jean-Pierre Jabouille. Η RS10 ήταν το πρώτο μονοθέσιο στην ιστορία της Formula 1 που κατέκτησε νίκη με κινητήρα turbo, στα χέρια του Jabouille, στο Γαλλικό GP του 1979, που διεξήχθη στην πίστα του Dijon-Prenois.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!