Pagani Huayra Codalunga: To hypercar των 7 εκατ. €

Η Pagani Huayra Codalunga είναι μια ειδική έκδοση με «μακριά ουρά» αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργήθηκε ειδικά κατόπιν αιτήματος ενός πελάτη.

Pagani Huayra Codalunga: To hypercar των 7 εκατ. €

Η Pagani Huayra Codalunga είναι μια ειδική έκδοση με «μακριά ουρά» αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργήθηκε ειδικά κατόπιν αιτήματος ενός πελάτη.

Η Pagani Huayra κυκλοφορεί για περισσότερο από μια δεκαετία και σύντομα θα αντικατασταθεί από ένα νέο hypercar που προς το παρόν είναι γνωστό μόνο με την κωδική ονομασία «C10». Ενώ η Pagani Huayra L’Ultimo θεωρούνταν η τελική coupe έκδοση του hypercar, η Pagani κυκλοφόρησε ακόμα μια παραλλαγή του μοντέλου, με την παραγωγής να είναι περιορισμένη σε ελάχιστες μονάδες.

Πρόκειται για την Pagani Huayra Codalunga, μια έκδοση με μακριά ουρά, η οποία εξελίχθηκε από το τμήμα ειδικών εγχειρημάτων Grandi Complicazioni της Pagani, που ειδικεύεται σε μοντέλα περιορισμένης παραγωγής.

Η Codalunga ξεκίνησε ως ιδέα ενός και μόνο πελάτη, η οποία μετατράπηκε σε μια μικρή σειρά παραγωγής αυτοκινήτων μετά από δύο χρόνια εργασιών εξέλιξης. Η Pagani θα παράγει μόνο πέντε αυτοκίνητα αυτής της έκδοσης και όλα έχουν ήδη πωληθεί.

Έμπνευση της Huayra Codalunga ήταν τα ιταλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα με μακριά ουρά που αγωνίστηκαν στο θρυλικό 24ωρο αγώνα του Le Mans τη δεκαετία του 1960. Έπειτα από την οριστικοποίηση του σχεδιασμού, η Pagani κατασκεύασε μοντέλα σε κλίμακα ενός τετάρτου και πλήρους μεγέθους και τα έδειξε σε πελάτες πριν ξεκινήσει την παραγωγή.

Χρησιμοποιώντας την κλασική Huayra ως βάση, η Pagani τροποποίησε το στιλ του εμπρός μέρους και δημιούργησε ένα εντελώς καινούργιο πίσω τμήμα για την Codalunga, για να της δώσει δίνοντάς της έναν αεροδυναμικό και ταυτόχρονα κομψό σχεδιασμό.

Ο 6λιτρος twin-turbo V12 που παρέχει η AMG αποδίδει 840 ίππους και 1.100 Nm ροπής και συνδυάζεται με σύστημα εξατμίσεων τιτανίου με κεραμική επίστρωση τετραπλών απολήξεων, που ζυγίζει μόλις 4,4 κιλά, συμβάλλοντας στη μείωση του συνολικού βάρους. Η Pagani λέει ότι το κατά παραγγελία hypercar ζυγίζει μόλις 1.280 κιλά, και η τιμή του ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!