Αποκαλύφθηκε το νέο υβριδικό Nissan Qashqai e-power (video)

Η Nissan αποκαλύπτει το νέο e-power υβριδικό σύστημα κίνησης του ιαπωνικού SUV.

Αποκαλύφθηκε το νέο υβριδικό Nissan Qashqai e-power (video)

Η Nissan αποκαλύπτει το νέο e-power υβριδικό σύστημα κίνησης του ιαπωνικού SUV.

Η Nissan αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο υβριδικό Qashqai e-power, το οποίο θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι και είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί την υβριδική τεχνολογία e-power που ήδη υπάρχει σε πολλά μοντέλα στην Ιαπωνία. Χρησιμοποιεί έναν 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, απόδοσης 158 ίππων, ο οποίος λειτουργεί ταυτόχρονα με έναν ηλεκτροκινητήρα και μαζί έχουν συνολική ισχύ 188 ίππων. Ο κινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας, στέλνοντας φόρτιση στη μπαταρία, στον ηλεκτροκινητήρα ή και ταυτόχρονα και στα δύο, αλλά η μοναδική πηγή κίνησης για τους τροχούς είναι το σύστημα του ηλεκτροκινητήρα. Οι τιμές για τα μοντέλα e-Power δεν είναι ακόμη γνωστές.

Το νέο Nissan Qashqai στην τρίτη γενιά του έχει ανανεωμένο στιλ, καλύτερη τεχνολογία και συστήματα ασφαλείας, καθώς και πιο αποδοτικούς κινητήρες. Στο μπροστινό μέρος η μάσκα «V-Motion» της Nissan και πλαισιώνεται από λεπτούς προβολείς LED. Υπάρχουν 11 διαθέσιμες εξωτερικές χρωματικές επιλογές, πέντε από τις οποίες μπορούν να έχουν διαφορετικό χρώμα οροφής, ενώ οι τροχοί είναι από 17 ως 20 ίντσες.

Η καμπίνα των επιβατών έχει κάνει άλματα σε σχεδιασμό και φινίρισμα, με μια οριζόντια αρχιτεκτονική ταμπλό που έχει την οθόνη του infotainment τοποθετημένη στο επάνω μέρος και τους αεραγωγούς και τα χειριστήρια του κλιματισμού κάτω.

Το σύστημα infotainment με οθόνη αφής 9 ιντσών έχει καλύτερη ανάλυση από πριν, καθώς και διαδικτυακές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τιμές καυσίμων, Google street view και σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay. Η προσαρμόσιμη οθόνη 12,3 ιντσών του ψηφιακού πίνακα οργάνων επιτρέπει στον οδηγό να επικεντρώνεται στα δεδομένα της οδήγησης, τη δορυφορική πλοήγηση, την ψυχαγωγία ή της πληροφορίες του οχήματος, μέσω των χειριστηρίων πάνω στο νέο τιμόνι. Αυτό το νέο πάνελ υποστηρίζεται από head-up display 10,8 ιντσών. Υπάρχει επίσης περισσότερη συνδεσιμότητα, καθώς η εφαρμογή NissanConnect για smartphone επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν εξ αποστάσεως τις κλειδαριές, τα φώτα και την κόρνα του αυτοκινήτου, καθώς και να στέλνουν προορισμούς στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

Μια μεγάλη αλλαγή για το Qashqai κρύβεται κάτω από το καπό. Η ιαπωνική μάρκα έχει αφαιρέσει τους πετρελαιοκινητήρες από τη γκάμα κα πλέον χρησιμοποιεί, στις περισσότερες εκδόσεις τον Turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων DIG-T του προηγούμενου αυτοκινήτου, με ήπια υβριδική τεχνολογία. Ο κινητήρας είναι διαθέσιμος με 140 ή 158 ίππους με στάνταρ κίνηση στους εμπρός τροχούς και στις ισχυρότερες ήπια υβριδικές εκδόσεις προσφέρεται προαιρετικά με τετρακίνηση και με αυτόματο κιβώτιο CVT.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται με τη μορφή μιας ολοκαίνουργιας υβριδικής μονάδας, που ονομάζεται «e-Power» και χρησιμοποιεί μεταβλητής σχέσης συμπίεσης υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνολικά 188 ίππους και δίνει κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς. Ωστόσο, διαφέρει από τα υβριδικά συστήματα που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα όπως το Toyota Prius, επειδή ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν δίνει ποτέ απευθείας κίνηση τους τροχούς, αλλά λειτουργεί ως γεννήτρια, παρέχοντας φόρτιση σε μια μπαταρία, η οποία στη συνέχεια στέλνει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα.

Σύμφωνα με τη Nissan, αυτό δίνει στο αυτοκίνητο χαρακτηριστικά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, όπως η άμεση παροχή ροπής και η έντονη επιτάχυνση. Το Qashqai e-Power μπορεί να οδηγηθεί με ένα πεντάλ, αλλά η αμιγώς ηλεκτρική κίνηση θα περιορίζεται περίπου στο ενάμιση χιλιόμετρο.

Το πιο πρόσφατο Qashqai χρησιμοποιεί μια ενημερωμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής CMF-C του προκατόχου του. Η Nissan χρησιμοποίησε περισσότερο χάλυβα υψηλής αντοχής, βελτίωσε τις τεχνικές συγκόλλησης του πλαισίου και σχεδίασε μια νέα δομή δαπέδου για να κάνει την πλατφόρμα ισχυρότερη και πιο άκαμπτη από ποτέ. Παρόλα αυτά, το αμάξωμα είναι 60 κιλά ελαφρύτερο από πριν, ενώ επιπλέον βάρος έχει εξοικονομηθεί χάρη στο αλουμινένιο καπό, τις πόρτες και τα μπροστινά φτερά, καθώς και το καπό του πορτμπαγκάζ.

Ο χώρος αποσκευών του Qashqai έχει αυξηθεί στα 504 λίτρα, δηλαδή 74 λίτρα περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο Ο αποθηκευτικός χώρος στις πόρτες είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τον προκάτοχό του, οι ποτηροθήκες έχουν αλλάξει θέση ώστε να μην εμποδίζουν τις αλλαγές ταχυτήτων και σύμφωνα με τη Nissan, η νέα ασύρματη βάση φόρτισης μπορεί να φορτίσει μια συσκευή smartphone πιο γρήγορα από οποιονδήποτε ανταγωνιστή του Qashqai.

Η πρόσβαση στα πίσω καθίσματα γίνεται ευκολότερα χάρη στις πόρτες που πλέον ανοίγουν έως και 85 μοίρες, κάτι που θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο όταν δένουμε τα παιδιά στα ειδικά καθίσματα τους.

Το Qashqai έχει μια σειρά νέων και ενημερωμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού, όπως το ημιαυτόνομο προσαρμοζόμενο cruise control ProPilot. Το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου, που μπορεί τώρα να επέμβει στο τιμόνι, ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να φρενάρει αυτόματα εάν ο οδηγός κάνει όπισθεν όταν έρχονται άλλα οχήματα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!