Συνεργασία της Jaguar Land Rover με την Nvidia

H Jaguar Land Rover ανακοίνωσε ότι σύναψε συνεργασία με την Nvidia, εταιρεία πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης.

Συνεργασία της Jaguar Land Rover με την Nvidia

H Jaguar Land Rover ανακοίνωσε ότι σύναψε συνεργασία με την Nvidia, εταιρεία πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής Reimagine της Jaguar Land Rover, η εταιρεία έκλεισε μια πολυετή στρατηγική συνεργασία με την Nvidia, η οποία ειδικεύεται στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Στόχος της συνεργασίας των δύο εταιρειών είναι να δημιουργήσουν από κοινού την επόμενη γενιά συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης, όπως επίσης υπηρεσίες και εμπειρίες για τους πελάτες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη.

Από το 2025, όλα τα νέα οχήματα της Jaguar και της Land Rover θα διαθέτουν πλατφόρμα που βασίζεται στο λογισμικό Nvidia Drive, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ενεργητικής ασφάλειας, αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης και στάθμευσης, καθώς και συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Μέσα στο όχημα, το σύστημα θα προσφέρει χαρακτηριστικά AI, όπως παρακολούθηση οδηγού και επιβατών και προηγμένη οπτική απεικόνιση του περιβάλλοντος του οχήματος.

Η λύση αυτή βασίζεται στο Nvidia Drive Hyperion, που διαθέτει Drive Orin, κεντρικούς υπολογιστές AV, λογισμικό Drive AV και Drive IX, συστήματα ασφαλείας, προστασίας και δικτύωσης και επιπλέον περιμετρικούς αισθητήρες. Το Drive Orin είναι ο εγκέφαλος τεχνητής νοημοσύνης του αυτοκινήτου και συνδυάζεται με το λειτουργικό σύστημα της Jaguar Land Rover, ενώ το Drive Hyperion αποτελεί το κεντρικό «νευρικό σύστημα».

Η Jaguar Land Rover θα αξιοποιήσει επίσης λύσεις κέντρου δεδομένων που έχουν αναπτυχθεί με το Nvidia DGX για την εκπαίδευση μοντέλων AI, και λογισμικό Drive Sim, βασισμένο στο Nvidia Omniverse, για προσομοίωση φυσικής ακρίβειας σε πραγματικό χρόνο. Οι λειτουργίες που καθορίζονται από το λογισμικό της Jaguar Land Rover και η αρχιτεκτονική επαλήθευσης και επικύρωσης από την αρχή μέχρι το τέλος (end-to-end), θα επιτρέψουν την παροχή υπηρεσιών υποβοηθούμενης και αυτοματοποιημένης οδήγησης καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος, μέσω over-the-air (OTA) ενημερώσεων λογισμικού.

Ο Thierry Bolloré, διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τον ηγέτη του κλάδου της βιομηχανίας Nvidia, είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της στρατηγικής μας Reimagine, θέτοντας νέα σημεία αναφοράς στους τομείς της ποιότητας, της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας».

«Η Jaguar Land Rover θα γίνει δημιουργός των πιο επιθυμητών πολυτελών οχημάτων και υπηρεσιών στον κόσμο για τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Η μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασίας μας με την Nvidia θα ξεκλειδώσει έναν κόσμο δυνατοτήτων για τα μελλοντικά μας οχήματα καθώς η επιχείρηση συνεχίζει το μετασχηματισμό της σε μία πραγματικά παγκόσμια, ψηφιακή δύναμη».

Ο Jensen Huang, ιδρυτής & CEO της Nvidia, δήλωσε: «Τα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς θα μετασχηματίσουν τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο προηγμένες τεχνολογικές βιομηχανίες. Στόλοι αυτοκινήτων προγραμματιζόμενων μέσω λογισμικού θα προσφέρουν νέες λειτουργίες και υπηρεσίες για όλη τη διάρκεια ζωής των οχημάτων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Jaguar Land Rover για τον επαναπροσδιορισμό του μέλλοντος στον τομέα των μεταφορών, και τη δημιουργία των πιο προηγμένων αυτοκινήτων».

Η Jaguar Land Rover στοχεύει να πετύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, στα προϊόντα και στις δραστηριότητές της μέχρι το 2039.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!