Πιο κοντά στην αποκάλυψη το νέο Range Rover Sport

Ενώ πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας γενιάς του μοντέλου, καταφέραμε να πάρουμε την καλύτερη εικόνα της σιλουέτας του μέχρι σήμερα.

Πιο κοντά στην αποκάλυψη το νέο Range Rover Sport

Ενώ πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας γενιάς του μοντέλου, καταφέραμε να πάρουμε την καλύτερη εικόνα της σιλουέτας του μέχρι σήμερα.

Η Land Rover ετοιμάζει την κυκλοφορία της πέμπτης γενιάς του Range Rover με μια ολοκαίνουργια έκδοση Range Rover Sport στα τέλη του έτους. Οι πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας, αποκαλύπτουν σχεδιαστικές του λεπτομέρειες. Το νέο αυτοκίνητο θα ανταγωνιστεί από την BMW X5 μέχρι και το αμιγώς ηλεκτρικό Audi e-tron. Η βρετανική μάρκα καταφέρνει να έχει αυτό το μεγάλο εύρος ανταγωνιστών χάρη στην υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας Modular Longitudinal (MLA), η οποία υποστηρίζει σύνολα ήπια υβριδικά 48V, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά.

Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες προσφέρουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της σιλουέτας του επερχόμενου Range Rover Sport. Είναι μια εξέλιξη με μικρές διαφορές από το προηγούμενο μοντέλο και με ενσωματωμένες λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το πιο πρόσφατο Range Rover, όπως οι επίπεδες χειρολαβές στις πόρτες και τα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται γύρω και πάνω από τα εμπρός φτερά.

Η μάσκα και ο  προφυλακτήρας θυμίζουν περισσότερο το Velar, όπως και τα πίσω φώτα. Το μεταξόνιο μοιάζει με του απερχόμενου μοντέλου και αναμένεται να είναι λίγο κάτω από τα 3 μέτρα, αλλά οι πρόβολοι είναι σημαντικά μικρότεροι.

Ωστόσο, οι βελτιώσεις στο εσωτερικό του μοντέλου θα είναι πιο έντονες. Οι κατασκοπευτικές λήψεις παρέχουν μια καλή εικόνα της καμπίνας του νέου Range Rover Sport και της οθόνης του infotainment. Το αυτοκίνητο θα διαθέτει το σύστημα Pivi Pro της JLR, με οθόνη αφής 11,4 ιντσών, η οποία αναμένουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί στις επόμενες γενιές μοντέλων του ομίλου με βάση την πλατφόρμα MLA.

Από πλευράς κινητήρων, το επόμενο Range Rover Sport θα εξακολουθήσει να έχει συμβατικές επιλογές παράλληλα με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η Jaguar Land Rover έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα συνεργαστεί με τη BMW στους ηλεκτροκινητήρες των οχημάτων επόμενης γενιάς και αναμένουμε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover Sport θα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τα επόμενα BMW i5 και i7.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ελπίδα για τους petrolheads, καθώς η Land Rover θα συνεχίσει να παράγει το Range Rover Sport SVR, όπως φαίνεται από την επιθετική εμφάνιση των πρωτότυπων που εντοπίσαμε. Επιπλέον, αναμένουμε ότι αυτό το μοντέλο θα έχει τον ίδιο κινητήρα V8 twin-turbo 4,4 λίτρων με τη BMW X5 M Competition.

Αυτός ο κινητήρας είναι διαθέσιμος και στο μεγάλο Range Rover με απόδοση 530 ίππων, ωστόσο πιστεύουμε ότι στο Sport SVR η ιπποδύναμη θα φτάσει στους 625 ίππους, όπως στην ταχύτερη έκδοση της X5.

Φωτογραφίες: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!