Subaru STI E-RA Concept: Αγωνιστικό μηδενικών ρύπων

Το πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο

Subaru STI E-RA Concept: Αγωνιστικό μηδενικών ρύπων

Το πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο

Λίγο πριν τραβηχτεί το σεντόνι πάνω από το Subaru STI E-RA Concept, η ιαπωνική εταιρεία δημοσίευσε μια teaser εικόνα, που δείχνει το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου μέσα σε ένα σύννεφο καπνού. Το μοντέλο είναι ένα ερευνητικό project ώστε να δοκιμαστούν τεχνολογίες που θα αναπτυχθούν στο – μηδενικών εκπομπών – αγωνιστικό μέλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη την οικολογική προσέγγιση της μάρκας αναμένουμε ότι το E-RA Concept θα διαθέτει κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες για το E-RA Concept , αλλά είναι πιθανό οι κινητήρες και η μπαταρία του να προέρχονται από το Solterra SUV που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Είναι επίσης πιθανό η Subaru να χρησιμοποιήσει κάποιες μελλοντικές οικολογικές τεχνολογίες, όπως τα ανακυκλωμένα πάνελ αμαξώματος που θα βοηθήσουν στη μείωση του βάρους και θα κάνουν τα μελλοντικά αγωνιστικά αυτοκίνητα πιο ευκίνητα. Το αυτοκίνητο στην εικόνα φαίνεται να έχει ματ φινίρισμα που δεν μοιάζει με ατσάλι, αλουμίνιο ή ανθρακονήματα.

Όμως το E-RA δεν θα είναι το μοναδικό μοντέλο που θα κάνει το ντεμπούτο του στο περίπτερο της Subaru στην έκθεση του Τόκιο. Την προσοχή τραβούν οι ειδικές εκδόσεις των νέων WRX STI και Levorg STI, εξοπλισμένες με κόκκινες λεπτομέρειες και νέο σύστημα εξάτμισης. Το WRX θα διαθέτει επίσης μια νέα πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα.

Τέλος, η Subaru θα αποκαλύψει μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση του δεύτερης γενιάς BRZ, εξοπλισμένη με πλήθος εξαρτημάτων υψηλής απόδοσης STI. Το επιτυχημένο αγωνιστικό BRZ GT300 που συμμετέχει στο Ιαπωνικό Super GT θα βρίσκεται επίσης στο χώρο της Subaru στην έκθεση του Τόκιο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!