Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το Subaru Solterra

Το ηλεκτρικό SUV αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και την Ελλάδα στα μέσα του 2022

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, το Solterra πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση επί ευρωπαϊκού εδάφους. Όχι σε κάποια έκθεση, καθώς όλες οι εκδηλώσεις έχουν ανασταλεί, αλλά σε στούντιο. Εκεί τα στελέχη της Subaru παρουσίασαν αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες του ηλεκτρικού SUV, το οποίο εξελίχθηκε από κοινού με το Toyota bZ4X. Το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά προγραμματίζεται για τα μέσα του νέου έτους.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται μια νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα, η e-SUBARU Global Platform. Με αυτό το μοντέλο η ιαπωνική εταιρεία θα συνεχίσει την παράδοση των μοντέλων που είναι ικανά να προσφέρουν περιπέτεια σε κάθε είδους τερέν, καθώς η έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα), προσφέρει τετρακίνηση. Το μήκους 4,69 μέτρων Solterra έχει μεταξόνιο 2,85 μέτρα, που μεταφράζεται σε ευρύχωρο εσωτερικό για 5 επιβάτες. Το βάρος του Solterra ανέρχεται σε 1.930 και 2.020 κιλά, για την προσθιοκίνητη και την τετρακίνητη έκδοση, αντίστοιχα.

H τετρακίνητη έκδοση του Solterra φέρει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα,με τη συνδυαστική ισχύ να φθάνει τους 218 ίππους και τη ροπή τα 335 Nm. Τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε 7,6 δλ. Σύμφωνα με τη Subaru, η μπαταρία του Solterra διατηρεί το 90% της αποδοτικότητάς της για περίοδο 10 ετών. Η αυτονομία ανέρχεται περίπου στα 400 χλμ.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία κυκλοφορίας του Solterra στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!