Με υβριδικά σύνολα και ισχύ έως 200 ίππους, το Renault Austral

Το SUV που θα αντικαταστήσει το Kadjar, πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης πριν την επίσημη παρουσίασή του

Με υβριδικά σύνολα και ισχύ έως 200 ίππους, το Renault Austral

Το SUV που θα αντικαταστήσει το Kadjar, πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης πριν την επίσημη παρουσίασή του

Κάθε φορά που ένα νέο μοντέλο ετοιμάζεται να παρουσιαστεί, τα αυτοκίνητα εξέλιξης υποβάλλονται σε μήνες εντατικών δοκιμών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και αξιοπιστία όλων των εξαρτημάτων του οχήματος. Το ολοκαίνουργιο Renault Austral έχει μπει στο τελικό στάδιο εξέλιξης και γίνονται οι τελευταίοι έλεγχοι της νέας πλατφόρμας CMF-CD3 και των εξηλεκτρισμένων κινητήρων. Το Austral, το οποίο θα αντικαταστήσει το Kadjar στη γκάμα της γαλλικής μάρκας, πρόκειται θα κάνει ένα κύκλο δοκιμών που ονομάζονται «Confirmation Runs», κατά τις οποίες ένας στόλος περίπου 100 οχημάτων θα διανύσει συνολικά 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Έτσι, το νέο SUV της Renault θα διασχίσει τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των προηγούμενων ελέγχων. Εννιακόσιοι οδηγοί θα διανύσουν 600.000 χιλιόμετρα ανοιχτών δρόμων σε πραγματικές συνθήκες, ενώ τα υπόλοιπα 1.400.000 χιλιόμετρα θα πραγματοποιηθούν στην πίστα. Με αυτές τις δοκιμές θα ελεγχθούν οι προσαρμογές που έγιναν στη νέα πλατφόρμα CMF-CD3 και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και η ηχομόνωση και η άνεση του συστήματος ανάρτησης, ώστε να φτάσει στους πελάτες ένα αξιόπιστο και απολαυστικό αυτοκίνητο.

Το Austral θα έχει μια σειρά αποκλειστικά υβριδικών κινητήρων βενζίνης, η οποία θα αποτελείται κυρίως από νέες επιλογές, όπως : το τελευταίας γενιάς υβριδικό σύστημα E-Tech, μια ήπια υβριδική μονάδα 1.3 TCe 12V και, για πρώτη φορά στη γκάμα της Renault, μονάδα 1.2 TCe με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Αυτή η σειρά κινητήρων θα προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, με μειωμένες εκπομπές CO2 και μέγιστη ισχύ έως και 200 ​​ίππους.

To Austral προέρχεται από την λατινική λέξη “australis” και σύμφωνα με την Sylvia Dos Santos, Διευθύντρια Στρατηγικής ονομάτων στη Renault επελέγη λόγω του ότι προφέρεται εύκολα, είναι ένα διεθνές όνομα και παραπέμπει σε ταξίδια, άρα ταιριάζει στο χαρακτήρα ενός SUV. H επίσημη αποκάλυψή του θα γίνει την προσεχή άνοιξη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!