Xiaomi: Θα κατασκευάζει 300.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων θα λειτουργεί στο Πεκίνο

Xiaomi: Θα κατασκευάζει 300.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων θα λειτουργεί στο Πεκίνο

Ο κινεζικός κολοσσός smartphone και ηλεκτρονικών ειδών Xiaomi Corp θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο που θα μπορεί να παράγει 300.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως στο Πεκίνο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πρωτεύουσας τις Κίνας. Σύμφωνα με την υπηρεσία οικονομικής ανάπτυξης, Beijing E-Town, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις και η Xiaomi θα κατασκευάσει επίσης τα κεντρικά γραφεία, τις πωλήσεις και το τμήμα έρευνας της μονάδας παραγωγής αυτοκινήτων στη Ζώνη Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Πεκίνου.

Η Beijing E-Town αναμένει ότι το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή το 2024, στόχος που ανακοινώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Xiaomi, Lei Jun, τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Μάρτιο, η Xiaomi δήλωσε ότι θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε διάστημα 10 ετών, ενώ ολοκλήρωσε τις διαδικασίες εγγραφής της ως μονάδα EV στα τέλη Αυγούστου.

Η εταιρεία έχει ανοίξει χιλιάδες καταστήματα για την ανάπτυξη των εγχώριων πωλήσεων ηλεκτρονικών ειδών της, αλλά τελικά σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!