Subaru Solterra: Στα μέσα του 2022 στην Ευρώπη τo ηλεκτρικό SUV

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της ιαπωνικής μάρκας αποκαλύφθηκε λίγο πριν την πρεμιέρα του στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες

Subaru Solterra: Στα μέσα του 2022 στην Ευρώπη τo ηλεκτρικό SUV

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της ιαπωνικής μάρκας αποκαλύφθηκε λίγο πριν την πρεμιέρα του στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες

Αποτέλεσμα σύνθεσης των λατινικών λέξεων για τον ήλιο και τη γη, το Solterra είναι το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Subaru. Πρόκειται φυσικά για ένα SUV, κατηγορία στην οποία η ιαπωνική εταιρεία έχει σημαντική παράδοση. To λανσάρισμά του στις αγορές της Ευρώπης, της Ιαπωνίας, της Βόρειας Αμερικής και της Κίνας θα γίνει στα μέσα του 2022.

Παρότι η ιαπωνική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι η παρουσίασή του θα γίνει την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, προχώρησε στην αποκάλυψή του σχεδόν μία εβδομάδα νωρίτερα. Το Solterra είναι προϊόν της συνεργασίας της Subaru με την Toyota, η οποία έχει ήδη παρουσιάσει τη δική της εκδοχή σε αυτή τη βάση, με το όνομα του μοντέλου να είναι bZ4X.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται μια νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα, η e-SUBARU Global Platform. Με αυτό το μοντέλο η ιαπωνική εταιρεία θα συνεχίσει την παράδοση των μοντέλων που είναι ικανά να προσφέρουν περιπέτεια σε κάθε είδους τερέν, καθώς η έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα), προσφέρει τετρακίνηση. Το μήκους 4,69 μέτρων Solterra έχει μεταξόνιο 2,85 μέτρα, που μεταφράζεται σε ευρύχωρο εσωτερικό για 5 επιβάτες. Το βάρος του Solterra ανέρχεται σε 1.930 και 2.020 κιλά, για την προσθιοκίνητη και την τετρακίνητη έκδοση, αντίστοιχα.

Η Subaru ανακοίνωσε τις προδιαγραφές για το αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ιαπωνίας. Η προσθιοκίνητη έκδοση φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων στον εμπρός άξονα, ο οποίος λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 71,4 kWh. Η τετρακίνητη έκδοση του Solterra έχει ένα επιπλέον μοτέρ 109 ίππων πίσω, με τη συνδυαστική ισχύ να φθάνει τους 218 ίππους. Και σε αυτή την περίπτωση, η μπαταρία έχει την ίδια χωρητικότητα. Όπως τα υπόλοιπα SUV της Subaru, έτσι και το ηλεκτρικό φέρει το σύστημα ελέγχου X-MODE AWD, το οποίο αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας σε δύσκολα τερέν, ενώ η λειτουργία Grip Control, η οποία διατηρεί σταθερή την ταχύτητα του οχήματος. Και στις δύο εκδόσεις, η απόσταση από το έδαφος είναι 21 εκατοστά.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη 12,3 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ενώ στις τεχνολογίες του Solterra συμπεριλαμβάνονται η ασύρματη φόρτιση κινητού και το αυτόνομο παρκάρισμα, χωρίς ο οδηγός να είναι μέσα στο όχημα. Περισσότερες πληροφορίες για το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Solterra, αναμένεται να γίνουν γνωστές από τη Subaru το επόμενο διάστημα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!