Ασφάλεια 5 αστέρων για το νέο Toyota Yaris Cross (video)

Μαζί του δοκιμάστηκαν από το Euro NCAP τα Ford Mustang Mach-E και τα Hyundai Bayon, Tucson και Ioniq 5

Ασφάλεια 5 αστέρων για το νέο Toyota Yaris Cross (video)

Μαζί του δοκιμάστηκαν από το Euro NCAP τα Ford Mustang Mach-E και τα Hyundai Bayon, Tucson και Ioniq 5

Πέντε αυτοκίνητα συμπεριελήφθησαν στο τελευταίο πακέτο δοκιμών του Euro NCAP. Ο ανεξάρτητος οργανισμός αξιολόγησε την παθητική και ενεργητική ασφάλεια που προσφέρουν στους επιβάτες τους και τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου τα Toyota Yaris Cross, Ford Mustang Mach-E και τρία μοντέλα της Hyundai: το αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq 5, το μεσαίο SUV Tucson και το μικρό crossover Bayon.

Το B-SUV Yaris Cross συνέχισε τις πρόσφατες επιτυχίες της Toyota στις δοκιμές του Euro NCAP και μετά τα Mirai και Yaris εξασφάλισε και αυτό την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων. Το Yaris Cross (το οδηγήσαμε πρόσφατα στις Βρυξέλλες) δοκιμάστηκε στην Ευρώπη και την Αυστραλία και βαθμολογήθηκε με 86% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, με 84% στων παιδιών, με 78% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου (πεζών, ποδηλατών) και με 81% στα συστήματα ασφαλείας.

Με 5 αστέρια βαθμολογήθηκαν η Ford Mustang Mach-E, το 100% ηλεκτρικό Ioniq 5 και το Tucson. Το αστικό crossover της Hyundai, Bayon, πήρε 4 αστέρια, κυρίως λόγω της έλλειψης κεντρικού αερόσακου. Παράλληλα, ο Euro NCAP επανεξέτασε δύο ελαφριά επαγγελματικά οχήματα, τα Transit και Transit Custom, αφού η Ford έβαλε στο βασικό εξοπλισμό την υπενθύμιση χρήσης ζώνης για όλους τους επιβάτες. Πλέον και τα δύο αναδείχθηκαν ως Gold Winners στην κατηγορία των επαγγελματικών van. Τέλος, αξιολογήθηκαν το ηλεκτρικό Volvo XC40 Recharge και το plug-in υβριδικό Volkswagen Touareg, στα οποία δόθηκαν τα 5 αστέρια που είχαν λάβει οι συμβατικές εκδόσεις το 2018.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!