Άρχισε η παραγωγή του νέου Peugeot 308

Το μοντέλο σηματοδοτεί τη 211η επέτειο της Peugeot και τα 130 χρόνια αυτοκινητιστικής ιστορίας

Άρχισε η παραγωγή του νέου Peugeot 308

Το μοντέλο σηματοδοτεί τη 211η επέτειο της Peugeot και τα 130 χρόνια αυτοκινητιστικής ιστορίας

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, άρχισε η παραγωγή του νέου Peugeot 308 στο εργοστάσιο στην Mulhouse, ακριβώς 211 χρόνια μετά την ίδρυση της γαλλικής μάρκας. Το νέο 308 είναι το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής που φέρει το νέο έμβλημα της Peugeot, της οποίας η ιστορία ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου 1810, κάτι που την καθιστά ως την παλαιότερη ενεργή μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο. Όμως το 2021 η Peugeot γιορτάζει ένα ακόμα ορόσημο, την είσοδό της στον κόσμο της κινητικότητας. Στα τέλη του καλοκαιριού του 1891, δηλαδή πριν από 130 χρόνια, το πρώτο αυτοκίνητο παραδόθηκε σε ιδιώτη πελάτη στη Γαλλία.

Στο διάστημα αυτών των δύο αιώνων η Peugeot έχει προσαρμόσει πολλές φορές τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών και των πελατών της, έχοντας μπει σε εκατομμύρια σπίτια, με ποδήλατα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, αλλά και με εργαλεία, ραδιόφωνα, ραπτομηχανές, μύλους πιπεριού και καφέ κ.λπ.

Σήμερα η μάρκα έχει παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες, επιβεβαιώνοντας έτσι σε καθημερινή βάση την πρόβλεψη του Armand Peugeot ότι το αυτοκίνητο θα έκανε την εταιρία  «μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Γαλλία».

Ο κόσμος έχει αλλάξει αυτά τα 211 χρόνια. Η ψηφιοποίηση και η υπερσυνδεσιμότητα έχουν πυροδοτήσει νέους τρόπους σκέψης, νέους τρόπους κατανάλωσης και νέους τρόπους μετακίνησης. Με την ήδη μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνησης (το 70% των μοντέλων προσφέρουν μία ή περισσότερες ηλεκτρικές εκδόσεις) και μια νέα γενιά συνδεδεμένης ψυχαγωγίας (infotainment) που ξεκίνησε με το νέο 308, η Peugeot εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο της αυτοκίνησης σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ PEUGEOT 308 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Έχουν περάσει 130 χρόνια από τότε που η εταιρία παρέδωσε το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο σε ιδιώτη στις 2 Οκτωβρίου του 1891: Ο κύριος Poupardin, κάτοικος του Dornach, παρήγγειλε το αυτοκίνητό του στις 27 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Ήταν ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο με κινητήρα 2 ίππων. Από εκείνη την ημέρα, περίπου 75 εκατομμύρια οχήματα έχουν παραδοθεί σε 160 χώρες.

Οι λάτρεις των vintage αυτοκινήτων (αλλά και των πιο σύγχρονων) θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα μοντέλο του Peugeot Type 3, το οποίο είναι πανομοιότυπο με αυτό που παραδόθηκε στον κύριο Poupardin το 1891, στο μουσείο Peugeot Adventure Museum στην Sochaux.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!