Η Bugatti Chiron Super Sport στην πίστα του Paul Ricard

Σε λίγους τυχερούς δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσουν το hypercar των 1.600 ίππων

Η Bugatti Chiron Super Sport στην πίστα του Paul Ricard

Σε λίγους τυχερούς δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσουν το hypercar των 1.600 ίππων

Με συνολικό μήκος γύρου 5,84 χλμ. και δύο μεγάλες ευθείες, η πίστα του Paul Ricard στη νότια Γαλλία προσέφερε το ιδανικό περιβάλλον προκειμένου η Chiron Super Sport να… ξεδιπλώσει το ταλέντο της. Η ειδική έκδοση του hypercar της Bugatti κοστίζει 3,2 εκατ. ευρώ και κατά τους πρώτους μήνες του 2022 θα αρχίσει να παραδίδεται στους ιδιοκτήτες της. Ένα μικρό γκρουπ καλεσμένων της γαλλικής μάρκας είχε την τύχη να οδηγήσει την Chiron Super Sport στην πίστα και τους γύρω δρόμους. Παράλληλα μπόρεσαν να τη συγκρίνουν με την Chiron Pur Sport, η οποία «υπολείπεται» κατά 100 ίππους σε ισχύ. Στην Super Sport ο W16 κινητήρας αποδίδει 1.600 ίππους, έναντι 1.500 των… απλών εκδόσεων της Chiron.

Πρώην οδηγοί αγώνων και εκπαιδευτές ανέλαβαν να… μυήσουν τους καλεσμένους της Bugatti στα μυστικά της Chiron Super Sport, εξηγώντας τις στροφές αλλά και το πώς πρέπει να επιταχύνουν στην ευθεία μήκους 1,6 χλμ. Μην ξεχνάμε ότι η μέγιστη ταχύτητα της Chiron Super Sport αγγίζει τα 440 χλμ/ώρα, κάτι που την καθιστά το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής της Bugatti και το ταχύτερο αυτοκίνητο με ομολογκασιόν και άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους. Τα 200 χλμ/ώρα από στάση είναι υπόθεση 5,8 δλ. και τα 300 χλμ/ώρα 12,1 δλ.

Όσοι θέλουν να αποκτήσουν μία Chiron θα πρέπει πάντως να βιαστούν. Από τα 500 αντίτυπα του hypercar της Bugatti, πάνω από 450 έχουν ήδη παραδοθεί ή έχει γίνει η παραγγελία τους. Άρα απομένουν λιγότερα από 50 αυτοκίνητα διαθέσιμα. Υπάρχουν όμως και ακόμη πιο ακριβές Bugatti: η Centodieci κοστίζει 8 εκατ. ευρώ, η Divo 5 εκατ. ευρώ και η Chiron Super Sport+ 3,5 εκατ. ευρώ!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!