BMW Μ4 CS: Πιο ελκυστική από ποτέ

Η BMW M4 CS ενδέχεται να είναι η καλύτερη εκδοχή του ήδη λαμπρού σούπερ κουπέ.

BMW Μ4 CS: Πιο ελκυστική από ποτέ

Η BMW M4 CS ενδέχεται να είναι η καλύτερη εκδοχή του ήδη λαμπρού σούπερ κουπέ.

Η BMW M παρουσίασε μία ειδική έκδοση της M4. Μαζί με την BMW M3, φαίνεται να έχουν κυκλοφορήσει αναρίθμητες ειδικές εκδόσεις και hot παραλλαγές, αλλά η νέα M4 CS ίσως είναι η πιο ελκυστική μέχρι στιγμής. Διαθέτοντας τον συνήθη συνδυασμό ενός αναβαθμισμένου κινητήρα, μιας πιο εστιασμένης ρύθμισης της ανάρτησης και χαμηλότερου βάρους, η BMW M4 CS διατηρεί το σύστημα τετρακίνησης για να δημιουργήσει μια γοητευτική προοπτική για τους οπαδούς των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Η M4 CS εφοδιάζεται με τον ίδιο βασικό 6κύλινδρο εν σειρά 3λιτρο βενζινοκινητήρα S58, ο οποίος ενισχύεται από δύο turbo, όπως όλες οι M3 και M4 αυτής της γενιάς. Ωστόσο, η ισχύς έχει αυξηθεί στους 550 ίππους, με μέγιστη ροπή 650 Nm.

Αυτές οι επιδόσεις ξεπερνούν την πρόσφατα αναβαθμισμένη M4 Competition κατά 20 ίππους, με τη ροπή να είναι ίδια με αυτή του βασικού αυτοκινήτου. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερες αλλαγές στον κινητήρα, καθώς η BMW M τοποθέτησε έναν ελαφρύτερο στροφαλοφόρο άξονα και μείωσε τις απώλειες τριβής, αυξάνοντας την απόκριση και την ευστροφία της μονάδας.

Ο ενισχυμένος κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων της BMW και το σύστημα τετρακίνησης xDrive. Η κατανομή ισχύος είναι προσανατολισμένη προς τα πίσω, αλλά μέσα από τις λειτουργίες οδήγησης μπορείτε να επιλέξετε να είναι ακόμη πιο εστιασμένη στον πίσω άξονα, στο πρόγραμμα 4WD Sport, είτε να αποσυνδέσετε εντελώς τον εμπρός άξονα, στη λειτουργία 2WD.

Την ισχύ που μεταδίδεται στον πίσω άξονα εξακολουθεί να διαχειρίζεται το ενεργό πίσω διαφορικό της BMW, με μηχανικό torque vectoring, καθώς και για έξυπνο κλείδωμα σε απότομη επιτάχυνση.

Η BMW ισχυρίζεται ότι τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, δηλαδή 0,3 δλ. ταχύτερα από την M4 CSL (με κίνηση στους πίσω τροχούς) και 0,1 δλ. ταχύτερα από τη στάνταρ xDrive M4 Competition. Τα 0-200 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 11,1 δευτερόλεπτα και με το πακέτο M Driver’s Package, η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 302 χλμ./ώρα.

Άλλος ένας τομέας στον οποίο διαφέρει η CS είναι η ανάρτηση, η οποία έχει χαμηλώσει και σκληρύνει σε σχέση με τη στάνταρ Competition. Η κινηματική των αξόνων, οι ρυθμίσεις κάμπερ, οι αντιστρεπτικές ράβδοι, ο ρυθμός απόσβεσης των ελατηρίων και τα αμορτισέρ είναι όλα ρυθμισμένα ειδικά για τη CS, με ένα πρόσθετο σετ βοηθητικών ελατηρίων.

Ελαφρύτεροι σφυρήλατοι τροχοί 19” (εμπρός) και 20” (πίσω) φιλοξενούν ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 ενώ διατίθενται οι προαιρετικές ζάντες Cup 2R για χρήση στην πίστα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!