Tesla: Συνεργασία με την κινεζική Baidu για το FSD

Η Tesla θα συνεργαστεί με την Baidu στις λειτουργίες χαρτογράφησης και πλοήγησης, για να αναπτύξει το Full-Self Driving στην Κίνα.

Tesla: Συνεργασία με την κινεζική Baidu για το FSD

Η Tesla θα συνεργαστεί με την Baidu στις λειτουργίες χαρτογράφησης και πλοήγησης, για να αναπτύξει το Full-Self Driving στην Κίνα.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Elon Musk στην Κίνα φαίνεται ότι απέδωσε άμεσα καρπούς, καθώς η Tesla ξεπέρασε δύο βασικά εμπόδια, για να εισαγάγει το σύστημα υποβοήθησης οδηγού της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεργαστεί με τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα Baidu για τις λειτουργίες χαρτογράφησης και πλοήγησης για να αναπτύξει την τεχνολογία Full-Self Driving.

Η Tesla έχει επίσης βρει λύση στο ζήτημα της ασφάλειας των δεδομένων και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής στην Κίνα. Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά το απροειδοποίητο ταξίδι που πραγματοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, στην Κίνα την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, ζητώντας έγκριση για λογισμικό αυτόνομης οδήγησης.

Η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει να ανακοπεί η πτώση των κερδών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Tesla στις ΗΠΑ χρεώνει 8.000 δολάρια για την αγορά του FSD ή 99 δολάρια το μήνα μέσω συνδρομής. Ο Musk συναντήθηκε με τον Li Qiang, ο οποίος βοήθησε την εταιρεία να δημιουργήσει το κορυφαίο πλέον εργοστάσιό της παγκοσμίως.

Ωστόσο η Tesla στην Κίνα αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από εγχώριους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων όπως η BYD και η Li Auto. Το μερίδιο της Tesla στην αγορά αυτοκινήτων της Κίνας συρρικνώθηκε κατά περίπου 6,7% το δ’ τρίμηνο του 2023, από 10,5% το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg που βασίζονται στα δεδομένα της Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Τα συστήματα ADAS γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Κίνα, με πολλούς τοπικούς «παίκτες», όπως η Xpeng, η Xiaomi και η Huawei, να αξιοποιούν τέτοια χαρακτηριστικά για να κάνουν πιο δελεαστικά τα αυτοκίνητά τους.

Επίσης, η Tesla προέρχεται από την πρώτη ετήσια μείωση των τριμηνιαίων εσόδων της από το 2020, έχοντας πουλήσει λιγότερα αυτοκίνητα ακόμη και μετά τη μείωση των τιμών. Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Musk στην Κίνα είναι «μια στιγμή καμπής», όπως δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της Wedbush Securities, Dan Ives, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Πηγή: POWERGAME.GR

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!