Το ηλεκτρικό Range Rover ξεκίνησε δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο

Η Land Rover δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου ηλεκτρικού Range Rover, από τις πρώτες δοκιμές του μοντέλου σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Το ηλεκτρικό Range Rover ξεκίνησε δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο

Η Land Rover δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου ηλεκτρικού Range Rover, από τις πρώτες δοκιμές του μοντέλου σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Η Land Rover κυκλοφόρησε φωτογραφίες και βίντεο στις οποίες εμφανίζεται η ηλεκτρική έκδοση του Range Rover 5ης γενιάς. Οι φωτογραφίες δείχνουν το ηλεκτρικό SUV να πλαγιολισθαίνει σε μια παγωμένη λίμνη, κάτω από εξαιρετικά ψυχρές συνθήκες, στον Αρκτικό Κύκλο.

Το όχημα που εμφανίζεται είναι μαύρο, με φιμέ χρωμιωμένες λεπτομέρειες και σχεδιαστικά θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τις ήδη υπάρχουσες εκδόσεις βενζίνης, diesel και υβριδικής Plug-in τεχνολογίας. Η μόνη αλλαγή που είναι ορατή στις φωτογραφίες είναι μια νέα κλειστή εμπρός μάσκα η οποία μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση και βελτιώνει την αυτονομία.

Οι εικόνες δείχνουν πως το Range Rover έχει επάνω του μια στρώση πάγου. Αυτό σημαίνει πως οι μηχανικοί της Land Rover θέλουν να διασφαλίσουν ότι το ηλεκτρικό SUV θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και τις πιο ψυχρές.

Η Land Rover λέει πως μαζί με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του Range Rover Electric δοκιμάζει και ένα νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (traction control). Σε αντίθεση με άλλα συστήματα, τα οποία βασίζονται στη μονάδα ABS για τον έλεγχο της πρόσφυσης, το νέο σύστημα θα κατανέμει τον έλεγχο ολίσθησης απευθείας στους 4 ηλεκτροκινητήρες.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα μειώσει τον χρόνο αντίδρασης του συστήματος από 100 σε μόλις 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου. Το ειδικά διαμορφωμένο λογισμικό θα ελαχιστοποιεί την ανάγκη για χρήση του ABS, βελτιώνοντας την πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια.

Το νέο Range Rover δοκιμάζεται σε ακραίες συνθήκες, τόσο πολικού ψύχους όσο και υψηλής θερμότητας. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν στη Μέση Ανατολή, όπου θα πρέπει να ανταπεξέλθει σε δοκιμασίες με θερμοκρασία πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!