Alfa Romeo: Ακούει τους πελάτες της για το νέο της supercar!

Οι ιδιοκτήτες της Alfa Romeo 33 Stradale θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του επόμενου supercar της Μιλανέζικης φίρμας, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα.

Alfa Romeo: Ακούει τους πελάτες της για το νέο της supercar!

Οι ιδιοκτήτες της Alfa Romeo 33 Stradale θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του επόμενου supercar της Μιλανέζικης φίρμας, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα.

Η Alfa Romeo είναι μια εταιρεία με πλούσια ιστορία στον χώρο της αυτοκίνησης. Μέσα στις δεκαετίες οι Ιταλοί κατασκεύασαν μερικά από τα πιο όμορφα σπορ αυτοκίνητα, τα οποία έγιναν αντικείμενα λατρείας για πολλούς συλλέκτες.

Ένα από αυτά τα διαμάντια ήταν και η 33 Stradale, η οποία όταν κυκλοφόρησε, τον Αύγουστο του 1967, γοήτευε όσο τίποτα άλλο είχε παρουσιαστεί στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι τότε. Μόλις 18 μονάδες δημιουργήθηκαν, ενώ αποτελεί και ένα από τα λίγα παραδείγματα όπου η έκδοση δρόμου ακολούθησε την αγωνιστική.

Το 2023 η Alfa Romeo αναβίωσε τον θρύλο της 33 Stradale με ένα νέο μοντέλο. Το ρετρό-φουτουριστικό supercar κατασκευάστηκε σε 33 αντίτυπα και έγινε αμέσως sold out.

Ο Jean-Philippe Imperato, διευθύνων σύμβουλος στην Alfa Romeo, δήλωσε πως η μεγάλη ζήτηση για την 33 Stradale – αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ – ωθεί την εταιρεία στην δημιουργία ενός νέου supercar. Αυτό σημαίνει πως είναι πιο πιθανό να δούμε μια εξέλιξη της 33 Stradale, παρά μια νέα Spider ή GTV. Μάλιστα, στην δημιουργία του νέου supercar θα έχουν ενεργή συμμετοχή και οι 33 ιδιοκτήτες της Stradale.

Ο Imperato δήλωσε σχετικά: «Θέλω αυτοί που με εμπιστεύτηκαν, να είναι μαζί μας τον Δεκέμβριο, όταν θα επιλέξουμε το επόμενο κεφάλαιο. Θα παραδώσουμε την πρώτη 33 Stradale περίπου στις 17 Δεκεμβρίου και μετά θα ήθελα να τους συναντήσω και να τους πω τι θα κάνουμε στη συνέχεια, πόσα αυτοκίνητα θα κατασκευάσουμε και ούτω καθεξής. Δεν έχω όμως πρόθεση να επιστρέψω στα 500 ή στα 1.000 αυτοκίνητα – θέλω να μείνω κάτω από τα 100 αυτοκίνητα και θέλω να βάλω όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις που χρειάζονται».

Ο Imperato είπε επίσης ότι το νέο supercar θα αντλεί έμπνευση από άλλα ιστορικά μοντέλα της Alfa Romeo, όπως η Disco Volante, η 6C και η Montreal. Θα διατίθεται προς πώληση και με κινητήρες βενζίνης – παρά την υπόσχεση ότι η εταιρεία θα παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στο εγγύς μέλλον.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!