Η νέα Alfa Romeo Stelvio θα γίνει ηλεκτρική το 2025

Το μεγάλο SUV της Alfa Romeo θα αναγεννηθεί σε ηλεκτρική μορφή την επόμενη χρονιά, η sedan Giulia θα ακολουθήσει 12 μήνες αργότερα.

Η νέα Alfa Romeo Stelvio θα γίνει ηλεκτρική το 2025

Το μεγάλο SUV της Alfa Romeo θα αναγεννηθεί σε ηλεκτρική μορφή την επόμενη χρονιά, η sedan Giulia θα ακολουθήσει 12 μήνες αργότερα.

Η Alfa Romeo ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο μικρό της SUV, τη Milano, αλλά πριν από αυτό η ιταλική εταιρεία αποκάλυψε ότι ο μεγάλος αδελφός της επερχόμενης άφιξης, η Stelvio, θα αντικατασταθεί το 2025. Μια επίσημη ανακοίνωσή της η ιταλική εταιρεία, που ανήκει στον ευρύτερο όμιλο Stellantis, όπως οι Fiat, Peugeot και Citroen, επιβεβαίωσε ότι προετοιμάζει μια νέα Alfa Romeo Stelvio που θα κάνει το ντεμπούτο της το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Cassino στην Ιταλία. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις που παράγουν την υπάρχουσα έκδοση του οικογενειακού SUV, μαζί με την Giulia και τη Maserati Grecale. H Alfa Romeo αναφέρει ότι η Stelvio θα είναι το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα STLA Large της Stellantis που εστιάζει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δεν έχουν εκδοθεί προδιαγραφές για το αυτοκίνητο, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι η πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει διατάξεις με κίνηση στον πίσω άξονα, καθώς και τετρακίνηση, που πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει η Stelvio. Μπορεί επίσης να φιλοξενήσει χωρητικότητες μπαταριών μεταξύ 85 και 118 kWh, αν και η τοποθέτηση και η τιμή της Stelvio σημαίνει ότι μπορεί να μη φτάσει το μεγαλύτερο από αυτά τα μεγέθη.

Η Alfa Romeo αναφέρει ότι η Stelvio θα κάνει χρήση του ηλεκτρικού συστήματος 800 Volt της STLA Large (υποστηρίζει και 400V), επιτρέποντας ταχύτητες φόρτισης έως και 4,5 kWh ανά λεπτό, μαζί με τις ενεργές αντιστρεπτικές μπάρες και την ανίχνευση εδάφους. Στο εσωτερικό, θα διαθέτει επίσης μια κυρτή οθόνη ταμπλό με ενημερώσεις over-the-air, χαρακτηριστικά που ονομάζονται STLA SmartCockpit και STLA Brain.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι ο πολυαναμενόμενος διάδοχος της σημερινής Giulia θα χρησιμοποιεί επίσης την πλατφόρμα STLA Large και θα κατασκευάζεται στο Cassino από το 2026. Η Stellantis επενδύει σημαντικά στις ιταλικές εγκαταστάσεις της, έχοντας ήδη δεσμευτεί να κατασκευάσει πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων δύο μοντέλων DS και της επόμενης γενιάς του Jeep Compass, στη μικρότερη πλατφόρμα STLA Medium στο εργοστάσιο του Melfi.

Alfa Romeo infographic

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!