Renault Symbioz: Το νέο υβριδικό SUV των Γάλλων

Η Renault επιβεβαίωσε ότι το όνομα του νέου crossover που θα παρουσιαστεί αυτή την άνοιξη είναι Symbioz. Έχει σχεδιαστεί για να τοποθετηθεί ανάμεσα στα υπάρχοντα SUV Captur και Austral.

Renault Symbioz: Το νέο υβριδικό SUV των Γάλλων

Η Renault επιβεβαίωσε ότι το όνομα του νέου crossover που θα παρουσιαστεί αυτή την άνοιξη είναι Symbioz. Έχει σχεδιαστεί για να τοποθετηθεί ανάμεσα στα υπάρχοντα SUV Captur και Austral.

Η Renault αποκάλυψε το όνομα και μερικές teaser εικόνες ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου που έχει σχεδιαστεί για να καλύψει το κενό μεταξύ των μικρών και των μεσαίων SUV που προσφέρει. Το Renault Symbioz θα είναι μια εναλλακτική λύση της κατηγορίας C σε αυτοκίνητα όπως το Nissan Qashqai και το Kia Niro και θα προσφέρεται με υβριδικό σύστημα κίνησης από το λανσάρισμα.

Το όνομα Symbioz προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη συμβίωση. Η επικεφαλής στρατηγικής ονοματοδοσίας της Renault Sylvia Dos Santos ήθελε ένα σήμα με «ανθρώπινη σημασία», υποστηρίζοντας ότι το Symbioz εκφράζει τον «στενό δεσμό μεταξύ μιας οικογένειας και του αυτοκινήτου της». Το νέο C-SUV Symbioz θα τοποθετηθεί μεταξύ των Captur και Austral στη γκάμα βενζινοκίνητων και υβριδικών μοντέλων της Renault. Η παρουσίασή του πιθανότατα θα σημάνει το τέλος της πορείας του Arkana, το οποίο δεν πρόκειται να αντικατασταθεί όταν σταματήσει η παραγωγή του.

Με μήκος 4,41 μέτρα, το Symbioz είναι μόλις 15 χιλιοστά μικρότερο από το δημοφιλές Qashqai και ακόμη πιο κοντά σε μήκος με το προαναφερθέν Kia Niro. Η teaser εικόνα του πλευρικού προφίλ αποκαλύπτει μια σχετικά μακριά γραμμή οροφής, και αφήνει να εννοηθεί ότι η σχεδίαση θα δανειστεί στοιχεία από το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Renault Scenic, συμπεριλαμβανομένων των αιχμηρών κάθετων λωρίδων  LED και των λεπτών προβολέων αυτού του αυτοκινήτου, καθώς και της γεμάτης γωνίες σχεδίασης του εμπρός μέρους.

Renault Symbioz

Η μοναδική εικόνα του εσωτερικού που δημοσιοποίησε η Renault αναδεικνύει τη μονοκόμματη γυάλινη οροφή, παρόμοια με αυτή του Scenic EV, καθώς θα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία ρυθμιζόμενης διαφάνειας «Solarbay». Ωστόσο, ο υπόλοιπος εσωτερικός σχεδιασμός θα ληφθεί από το μικρό SUV Captur και το πρόσφατα ανανεωμένο supermini Clio, που βασίζεται στην οθόνη αφής με προσανατολισμό πορτραίτου και την σειρά διακοπτών από κάτω που μπορούμε να διακρίνουμε στην εικόνα.

Δεν έχουμε πληροφορίες για το μέγεθος του χώρου αποσκευών ή τις διαστάσεις της καμπίνας, αλλά η Renault αναφέρει ότι το Symbioz θα ζυγίζει κάτω από 1.500 κιλά. Ένα περίεργο χαρακτηριστικό να περηφανεύεται για ένα οικογενειακό crossover, αλλά η Renault ισχυρίζεται ότι το χαμηλό βάρος προσδίδει αυξημένη οδηγική απόλαυση και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Renault Symbioz

Το Symbioz θα προσφέρεται με τον υβριδικό κινητήρα E-Tech 145 ίππων, που βρίσκεται τόσο στο Clio όσο και στο μικρό SUV Captur. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία επιδόσεων ή κατανάλωσης καυσίμου. Το Symbioz θα αποκαλυφθεί την άνοιξη, ενδεχομένως μαζί με μια ανανεωμένη έκδοση του Captur.

Είναι σχεδόν δεδομένο ότι το Symbioz αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-B HS (υψηλών προδιαγραφών) της Renault, ανοίγοντας την πιθανότητα ενός plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Renault χρησιμοποιεί το όνομα Symbioz, με το σήμα να εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό concept car το 2017.

Εκείνο το μοντέλο ήταν ένα πιο κομψό, αεροδυναμικό executive αυτοκίνητο, το οποίο διέθετε διπλό κινητήρα 670 ίππων και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, ως όραμα της Renault για την κινητικότητα το 2030.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!