Παρατάς το ηλεκτρικό σου στη φόρτιση; Πλήρωνε!

Δείτε τις επιπλέον χρεώσεις που βλέπουν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων εάν καταλαμβάνουν έναν δημόσιο φορτιστή παρόλο που έχει φορτιστεί πλήρως το όχημά τους.

Παρατάς το ηλεκτρικό σου στη φόρτιση; Πλήρωνε!

Δείτε τις επιπλέον χρεώσεις που βλέπουν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων εάν καταλαμβάνουν έναν δημόσιο φορτιστή παρόλο που έχει φορτιστεί πλήρως το όχημά τους.

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων πρέπει να είναι προσεκτικοί και να επιστρέφουν στα ηλεκτρικά τους οχήματα σύντομα μετά την ολοκλήρωση της φόρτισης. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί από αυτούς αφήνουν τα οχήματα τους σε δημόσιους φορτιστές, χωρίς να τα μετακινούν γρήγορα, παρά το γεγονός ότι η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα, κάποια μένουν και ολόκληρο το βράδυ συνδεδεμένα.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα για τους υπόλοιπους χρήστες των δημόσιων φορτιστών που θέλουν να φορτίσουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα. Όταν οι θέσεις φορτιστών είναι κατειλημμένες από αυτούς τους ιδιοκτήτες, οι χρήστες που έχουν ανάγκη από φόρτιση δεν μπορούν να βρουν μια διαθέσιμη θέση.

Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων πρέπει να επιστρέφουν στα οχήματά τους σύντομα μετά την ολοκλήρωση της φόρτισης. Εάν αφήσουν τα οχήματά τους στους δημόσιους φορτιστές για περισσότερο από το απαραίτητο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να πληρώσουν ένα πρόστιμο.

Πιο συγκεκριμένα, το “πρόστιμο” έχει εφαρμοστεί ήδη στους δημόσιους φορτιστές της ΔΕΗ Blue και το ονομάζει χρέωση overstay. Αυτή η χρέωση ξεκινάει 30 λεπτά μετά τη λήξη της φόρτισης του οχήματος και είναι 0,51 ευρώ για τα 5 πρώτα λεπτά και στη συνέχει εφαρμόζεται χρέωση 0,10 ευρώ το λεπτό. Από τη στιγμή που ο χρήστης εισάγει τον ηλεκτρονικό του λογαριασμό στην εφαρμογή της εκάστοτε εταιρείας, η χρέωση γίνεται αυτόματα και δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι δημόσιοι φορτιστές είναι κοινό κτήμα και πρέπει να χρησιμοποιούνται με σεβασμό προς τους άλλους χρήστες. Αν όλοι συμμορφωθούν με τους κανόνες, θα είναι πιο εύκολο να απολαμβάνουν όλοι τα οφέλη της τεχνολογίας των ηλεκτρικών οχημάτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!