Mercedes-Benz και DHL Express συνεργάζονται με στόχο τις πράσινες ταχυμεταφορές

Τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήδη χρησιμοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Mercedes-Benz και DHL Express συνεργάζονται με στόχο τις πράσινες ταχυμεταφορές

Τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήδη χρησιμοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η DHL Express και η Mercedes-Benz ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα πρώτα 12 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα διανομής να έχουν ήδη ενταχθεί στο στόλο της εταιρείας Ταχυμεταφορών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για eVito και eSprinter ειδικά διαμορφωμένα από την Mercedes-Benz για τις ανάγκες της DHL Express. Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί για την DHL Express Ελλάδας την πρώτη φάση ενός πράσινου πλάνου επένδυσης που αγγίζει τα 1.7 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει τουλάχιστον 40 νέα αμιγώς ηλεκτρικά Vans διανομής αλλά και τα αντίστοιχα έργα υποδομής σε όλες τις εγκαταστάσεις ώστε να υποδεχθεί τη νέα πράσινη τεχνολογία στην αυτοκίνηση.

Η Mercedes-Benz, στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών, εστιάζει σε μια βιώσιμη και ολοκληρωμένη επιχειρηματική στρατηγική ηλεκτροκίνησης με στόχο να συνεισφέρει στον επιτυχημένο μετασχηματισμό της κινητικότητας.

Ήδη το 2021 πωλήθηκαν παγκοσμίως περισσότερα από 9.000 αμιγώς ηλεκτρικά Mercedes-Benz Vans διπλασιάζοντας τον αριθμό τους σε σύγκριση με το 2020, συμβάλλοντας στην μεταφορά εμπορευμάτων με τοπικά μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η προϊοντική γκάμα των Mercedes-Benz eVans περιλαμβάνει τα eVito και eSprinter, στην μεσαία και μεγάλη κατηγορία αντίστοιχα, ενώ το 2ο εξάμηνο του 2022 αναμένεται η άφιξη του νέου eCitan στη μικρή κατηγορία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!