Νέο “όχι” από το Δήμο Κηφισιάς στα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτίθεται και στην ανακατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Βαρυμπόμπης

Νέο “όχι” από το Δήμο Κηφισιάς στα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτίθεται και στην ανακατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Βαρυμπόμπης

Στην επικαιρότητα επανέρχεται για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια η δημιουργία σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο. Με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς τάσσεται κατά της τροποποίησης της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ, τμήμα Μεταμόρφωση – Υλίκη».

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, ο Δήμος Κηφισιάς τάσσεται κατά της υλοποίησης των εργασιών ανακατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Βαρυμπόμπης και των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με τα συνοδά έργα τους, στον κόμβο των οδών Ελαιών και Ερμιόνης Δήμου Κηφισιάς, που εγκρίνονται με τη συγκεκριμένη απόφαση. “Η τελευταία , αγνόησε πλήρως τις τεκμηριωμένες απόψεις του Δήμου Κηφισιάς και άλλων φορέων, κατά τη διαβούλευση της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Αντιτίθεται για πολλοστή φορά, στην εγκατάσταση διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης-Αγίου  Στεφάνου, που επαναφέρει  η MΠE, αλλά και σε κάθε είδος και μορφή διοδίων στην περιοχή μας”.

Σύμφωνα με το Δήμο Κηφισιάς, “ουδέποτε και από οποιονδήποτε φορέα, ζητήθηκε η κατεδάφιση και ανακατασκευή του ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) Βαρυμπόμπης. Καμία σημερινή ανάγκη δεν το δικαιολογεί, ενώ θα επιφέρει τεράστια αναστάτωση με αύξηση  του κυκλοφοριακού φόρτου, στους παραδρόμους και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο και όλα αυτά  με τεράστιο δημοσιονομικό κόστος. Ο νέος κυκλικός κόμβος στην οδό Ερμιόνης, θα προκαλέσει δυσμενέστατες κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην πυρόπληκτη συνοικία των Αδαμών, με αύξηση του φόρτου των οχημάτων κατά δεκάδες χιλιάδες ημερησίως και κατάργησης χώρου πρασίνου. Ο Δήμος μας θα ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής και θα αντιδράσουμε ποικιλοτρόπως για να μην υλοποιηθούν τα περιττά έργα. Ζητούμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  ματαίωση των εργασιών  και από κάθε παραλήπτη του ψηφίσματος τη συμβολή του σε αυτή”.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!