Περιφέρεια Αττικής: Αξιοποίηση διεθνούς τεχνογνωσίας για την οδική ασφάλεια

Με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Safer Roads Foundation, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Αξιοποίηση διεθνούς τεχνογνωσίας για την οδική ασφάλεια

Με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Safer Roads Foundation, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Το θέμα της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στην Αττική με την αξιοποίηση τεχνογνωσίας και προγραμμάτων που εφαρμόζονται σε διεθνές επίπεδο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον Πρόεδρο και CEO του Ιδρύματος Safer Roads Foundation (SRF) του Ηνωμένου Βασιλείου, Michael Woodford. Στο επίκεντρο της επίσκεψης βρέθηκε . Ο κ. Woodford διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα οδικής ασφάλειας και παρουσίασε στον Περιφερειάρχη Αττικής παρεμβάσεις που έχουν γίνει ανά τον κόσμο. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς».

Ο κ. Πατούλης αφού ευχαρίστησε τον κ. Woodford για την επίσκεψη του παρουσίασε το ολοκληρωμένο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα για την οδική ασφάλεια και τις σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Αττικής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στηδράση κυκλοφοριακής αγωγής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατααπό την Περιφέρεια σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση της εκπαίδευσης σε επίπεδο οδικής ασφάλειας.

«Ευχαριστώ θερμά τον κ. Woodford, μία προσωπικότητα διεθνούς κύρους με πλούσιο έργο και παρεμβάσεις ενίσχυσης της Οδικής Ασφάλειας ανά τον κόσμο, που μας επισκέφθηκε σήμερα προκειμένου να ανταλλάξουμε πληροφορίες για δράσεις προγράμματα και εφαρμογές που συμβάλλουν στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών. Η σημαντική εμπειρία του Ιδρύματος Safer Roads Foundation μπορεί να αξιοποιηθεί από τις υπηρεσίες μας προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η οδική ασφάλεια στην Αττική», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης.

Ο Πρόεδρος και CEOτου Ιδρύματος SRF έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια σειρά από παρεμβάσεις που υλοποιούνται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν, η πιλοτική εφαρμογή των καμερών ανίχνευσης της παραβίασης του φωτεινού σηματοδότη και η υλοποίηση προγραμμάτων ασφάλειας των πεζών, με σύγχρονες πρότυπες διαβάσεις και με πεζογέφυρες. Ο διευθυντής διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Π. Καρυώτης έκανε αναλυτική τεχνική παρουσίαση στον κύριο Woodford.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!