Μια διάβαση για τα παιδιά

Δράση εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την κυκλοφοριακή αγωγή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου από την Περιφέρεια Αττικής

Μια διάβαση για τα παιδιά

Δράση εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την κυκλοφοριακή αγωγή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου από την Περιφέρεια Αττικής

Με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μικρών μαθητών με βιωματικό τρόπο, σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε ειδική δράση, με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών στο 2ο Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου. Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, συνεργείο της Περιφέρειας Αττικής κατασκεύασε μια διάβαση πεζών και τοποθέτησε ένα φανάρι μέσα στο προαύλιο του σχολείου. Έτσι τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν με διαδραστικό τρόπο, στη σωστή χρήση της διάβασης.

Παράλληλα με την κατασκευή, ο Διευθυντής Έργων Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Π. Καρυώτης εξηγούσε στα παιδιά πως κατασκευάζεται μια διάβαση πεζών, τον τρόπο λειτουργίας του φαναριού πεζών, τη συντήρηση του οδοφωτισμού αλλά και το πώς λειτουργεί η ομάδα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας. Η εκδήλωση στο συγκεκριμένο σχολείο πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της κατασκευής από την Περιφέρεια Αττικής, νέας σύγχρονης διάβασης στο δρόμο έξω ακριβώς από το σχολικό συγκρότημα, όπου σημειώνονταν πολύ συχνά ατυχήματα και σε μερικές περιπτώσεις θανατηφόρα.

Μετά την κατασκευή του έργου στο προαύλιο, οι μαθητές παρουσίασαν στον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους παριστάμενους μουσικοχορευτικό δρώμενο, σχετικό με την οδική ασφάλεια. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης συνεχάρη τη Διευθύντρια του Σχολείου, κα Μπρις, αλλά και τη Διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας για την εξαιρετικά επιτυχημένη δράση, επισημαίνοντας πως από πλευράς της Διοίκησης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής και στην εκπαίδευση των μικρών παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!