Το BMW Group Hellas παρουσίασε από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2025 την εκδήλωση «THE BMW OIKOS» στον χώρο Domus στα Αστέρια Γλυφάδας.
Η λέξη «ΟΙΚΟΣ» που χρησιμοποιείται για να εκφράσει την ιδέα πίσω από την εκδήλωση προέρχεται από την αρχαία ελληνική γλώσσα και ορίζεται ως το «σπίτι» που περιλαμβάνει το σύνολο των αγαθών και των ανθρώπων που το απαρτίζουν.
Εκεί παρουσιάστηκαν νέα και υφιστάμενα μοντέλα της BMW, με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και την τεχνολογική καινοτομία.
- Mercedes-Benz: Νέες εκδόσεις Iconic με όφελος τιμής έως και 6.000 ευρώ
- Toyota Relax: Το νέο πρόγραμμα εγγύησης που φτάνει έως και τα 11 χρόνια
- Nissan All Clear Service με έκπτωση 25% σε ανταλλακτικά & αξεσουάρ
- Το νέο SUV που πρωταγωνιστεί στην ηλεκτροκίνηση
- Το SUV που αναβαθμίστηκε και είναι διαθέσιμο με όφελος 5.000 €
Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης αποτέλεσε η πανελλαδική πρεμιέρα της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX. Το Sports Activity Vehicle συνδυάζει αυτονομία έως 701 χιλιόμετρα. και ισχύ έως 659 ίππους (BMW iX M70 xDrive).
Μεταξύ των μοντέλων που παρουσιάστηκαν ήταν οι BMW X7 και Σειρά 7, με έμφαση στην άνεση και τις ψηφιακές δυνατότητες, καθώς και οι BMW XM και η νέα υβριδική BMW M5 με ισχύ 727 ίππων. Παρούσες ήταν επίσης οι ηλεκτρικές BMW i4 και i5, αλλά και πιο εμπορικά μοντέλα, όπως η Σειρά 1, η X1 και η X2.
Την έναρξη της εκδήλωσης σηματοδότησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, Christopher Puth, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της εταιρείας για το επόμενο διάστημα: «Επιθυμούμε να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της premium κινητικότητας, αναβαθμίζοντας τις εκθέσεις των επίσημων εμπόρων μας και την εμπειρία των πελατών μας».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσκεκλημένοι από τον επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο, ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε παράλληλες δράσεις, όπως test drives, εκπαιδευτικά workshops και εικαστικές παρεμβάσεις. Ξεχώρισε το BMW Fine Art Activation by AKTO, όπου φοιτητές του BA (Hons) Fine Art & New Media μετέτρεψαν μια BMW Σειρά 1 σε έργο τέχνης μέσω live performance.
Η βραδιά έκλεισε με drone show που παρουσίασε οπτικά την εξέλιξη της BMW, καθώς και με αναφορά στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς Neue Klasse. Τη μουσική επιμελήθηκε η DJ Xenia Ghali.
Η εκδήλωση «THE BMW OIKOS» εντάσσεται στη στρατηγική του BMW Group για βιώσιμη κινητικότητα και τεχνολογική πολυμορφία, με στόχο την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών των πελατών.