Μείωση της τιμής της βενζίνης προβλέπεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ήδη η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,774 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στα 1,54 ευρώ το λίτρο ενώ η αγορά αναμένει πτώση των τιμών στις τιμές χονδρικής.
Οι τιμές δέχονται πτωτικές πιέσεις λόγω της διεθνούς τιμής του μπρεντ ενώ στην διεθνή αγορά είναι διάχυτη η ανησυχία για την πορεία της ζήτησης ύστερα από την επιβολή των δασμών από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.
Το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρει ότι η μέση τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη στην Αττική διαμορφώνεται στα 1,741€/λίτρο (στοιχεία 9/4/2025). Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (με 2,014€/λίτρο και 1,940€/λίτρο αντίστοιχα). Η τιμή της αμόλυβδης 100 οκτανίων διαμορφώνεται πανελλαδικώς στα 1,991€.
Οι βενζινοπώλες εκτιμούν ότι η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και να διατηρηθεί για εύλογο χρονικό διάστημα, καθώς αρκετές πετρελαιοπαραγωγές χώρες δείχνουν πρόθυμες να στηρίξουν τις επιλογές της Ουάσιγκτον, μειώνοντας περαιτέρω τις τιμές του προϊόντος τους. Τα ελληνικά διυλιστήρια έχουν ήδη μειώσει την τιμή κατά 2 λεπτά/λίτρο, ενώ αναμένεται και περαιτέρω μείωση, παρά το προσωρινό “πάγωμα” των δασμών.
Καθώς τα παλαιά αποθέματα των πρατηρίων θα εξαντλούνται, εντός 3-4 ημερών μπορούμε να περιμένουμε την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να πέσει και κάτω από το 1,70€/λίτρο, σε πάρα πολλές περιοχές.