Πώς οι πεζογέφυρες βελτιώνουν τη ροή της κυκλοφορίας

Έτοιμη προς παράδοση είναι η νέα πεζογέφυρα στην Ποσειδώνος, στο Παλαιό Φάληρο

Πώς οι πεζογέφυρες βελτιώνουν τη ροή της κυκλοφορίας

Έτοιμη προς παράδοση είναι η νέα πεζογέφυρα στην Ποσειδώνος, στο Παλαιό Φάληρο

Τις επόμενες μέρες και αφού ολοκληρωθούν οι διοικητικές διαδικασίες παραλαβής προς χρήση, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η νέα πεζογέφυρα που βρίσκεται στην περιοχή του Φλοίσβου. Η νέα πεζογέφυρα είναι η δεύτερη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά 6 που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκ. ευρώ.

Η νέα γέφυρα αφενός θα ενισχύσει την ασφάλεια των πεζών και αφετέρου θα διευκολύνει την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, καθώς θα δοθεί περισσότερος χρόνος για τα οχήματα στους φωτεινούς σηματοδότες.

Τοποθετήθηκαν οι πρώτες κάμερες για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη

Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής. Η πρώτη νέα πεζογέφυρα είναι τοποθετημένη στην Αλίμου στη συμβολή της Ποσειδώνος με την Καλαμακίου. Η δεύτερη νέα πεζογέφυρα έχει τοποθετηθεί στη Μαρίνα του Φλοίσβου, ενώ πρόσφατα στη Λεωφόρο Μεσογείων ξεκίνησε η τοποθέτηση της 3ης πεζογέφυρας. Στο δυτικό τομέα ξεκινάει η κατασκευή της πεζογέφυρα στην Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Χαϊδάριου.

Συνολικά οι 6 πεζογέφυρες που προβλέπει το έργο βρίσκονται στα εξής σημεία:

  1. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος
  2. Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα,
  3. Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή
  4. Λεωφόρος Αθηνών –Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι
  5. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο
  6. Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

«Με σύγχρονα έργα αναβαθμίζουμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα  και προστατεύουμε αποτελεσματικότερα τις ζωές των πολιτών. Διασφαλίζουμε την μετακίνηση αλλά και την άνεση της πιο ευαίσθητης ομάδας των χρηστών του οδικού δικτύου που είναι οι πεζοί, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνεται η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ με συγχρόνους ανελκυστήρες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!