Αρχίζει η πιλοτική λειτουργία των καμερών παραβίασης ερυθρού σηματοδότη

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του MotorOne. Στην παραλιακή λεωφόρο οι πρώτες κάμερες

Αρχίζει η πιλοτική λειτουργία των καμερών παραβίασης ερυθρού σηματοδότη

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του MotorOne. Στην παραλιακή λεωφόρο οι πρώτες κάμερες

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραδοθούν προς χρήση στην Ελληνική Αστυνομία από την Περιφέρεια Αττικής οι πρώτες κάμερες που ανιχνεύουν την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, αφού ολοκληρωθεί η πιλοτική εφαρμογή και ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων.

Όπως είχε αποκαλύψει το MotorOne.gr, οι πρώτες κάμερες έχουν τοποθετηθεί στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, καθώς εκεί – σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας – παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις του “κόκκινου”.

«Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Αστυνομία και εξασφαλίζουμε εργαλεία τα οποία θα διευκολύνουν το έργο της και θα συμβάλλουν καθοριστικά στο περιορισμό των παραβάσεων και των ατυχημάτων. Η συχνότητα των ελέγχων για αυτή την τόσο επικίνδυνη παράβαση του κόκκινου σηματοδότη μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για την αποτροπή τροχαίων. Προϋπόθεση για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι η ατομική συνείδηση, η υπευθυνότητα, η ολοκληρωμένη εκπαίδευση αλλά και η παιδεία των χρηστών του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερα η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνύπαρξη σε όλο το οδικό δίκτυο. Και φυσικά η αρμονική συνύπαρξη και η ασφάλεια συμπεριλαμβάνει όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου της», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!