Αλλάζουν οι χρόνοι στα φανάρια της Αθήνας

Η αρχή έγινε από την Λ. Βουλιαγμένης. Στόχος η καλύτερη ροή της κυκλοφορίας

Αλλάζουν οι χρόνοι στα φανάρια της Αθήνας

Η αρχή έγινε από την Λ. Βουλιαγμένης. Στόχος η καλύτερη ροή της κυκλοφορίας

Με την κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής να αυξάνεται και να πλησιάζει στα προ πανδημίας επίπεδα, η Περιφέρεια Αττικής προσπαθεί να βρει τρόπους για τον περιορισμό της συμφόρησης σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας προχωρούν σε προσαρμογές της λειτουργίας του συστήματος κυκλοφορίας, με νέες ρυθμίσεις να έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Οι αλλαγές αφορούν τους χρόνους των φαναριών (π.χ. πόσο διαρκεί το πράσινο) αλλά και στον καλύτερο συντονισμό τους, ώστε να επιτρέπουν συνεχή ροή της κυκλοφορίας. Στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος γίνεται ήδη χαρτογράφηση των προβλημάτων που υπάρχουν σε οδικούς άξονες, όπως η Λεωφόρος Αθηνών, η Λεωφόρος Βασιλέως Κωσταντίνου, η Αμαλίας και άλλες βασικές κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής.

Έτοιμες οι πρώτες κάμερες για την παραβίαση του κόκκινου

«Δυστυχώς, όπως διαπιστώνεται και από τα στατιστικά δεδομένα που καταγράφονται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας, ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο της Αττικής είναι πολύ μεγαλύτερος από την κυκλοφοριακή ικανότητα του δικτύου. Με βάση αυτό το δεδομένο η επιστημονική μας ομάδα μελετά τα στοιχεία και διαμορφώνει ένα βελτιωμένο σύστημα που συμβάλει στη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες των συγκοινωνιολόγων του Κέντρου Διαχείρισης έχει διαπιστωθεί, ότι μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας (lockdown), οι πολίτες φαίνεται να  προτιμούν περισσότερο τα ιδιωτικά μέσα μετακίνησης (Ι.Χ., ταξί, κ.α.) έναντι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Λεωφορεία, Μετρό κλπ).

Το φαινόμενο του κυκλοφοριακού φόρτου θα συνεχιστεί να παρακολουθείται συστηματικά από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας στο επόμενο διάστημα προκειμένου να υπάρξουν και επιπλέον παρεμβάσεις αν κριθεί αναγκαίο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!