General Tire Grabber AT3: ελαστικό “50:50” για εκτός και εντός δρόμου χρήση

General Tire Grabber AT3: ελαστικό “50:50” για εκτός και εντός δρόμου χρήση

Με περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία των ελαστικών, η GENERAL TIRE, ως τμήμα πλέον του γερμανικού Group Continental, έχει εξειδικευθεί σε ελαστικά για 4×4 και SUV, με θερινά, χειμερινά και all season μοντέλα.

Ένα από τα πλέον δημοφιλή και επιτυχημένα ελαστικά της μάρκας είναι το allterrain ελαστικό,  GRABBER AT3, το οποίο αναπτύχθηκε για τις ανάγκες οδηγών SUV, pickup και offroad οχημάτων, που επιθυμούν να συνδυάσουν τις off-road δυνατότητες με άριστη συμπεριφορά και άνεση στην άσφαλτο. Πρόκειται δηλαδή για ένα 50:50 ελαστικό, για εκτός και εντός δρόμου χρήση.

Σε τεχνικό επίπεδο, o καινοτόμος σχεδιασμός της χάραξης του πέλματος έχει στόχο να προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση εκτός δρόμου, μέσω άκρων πρόσφυσης στο πέλμα που «γατζώνουν» στις σαθρές επιφάνειες, ενώ το ανοιχτό σχέδιο των ώμων του πέλματος εξασφαλίζει αποτελεσματικό αυτοκαθαρισμό από τις πέτρες, για πρόσθετη πρόσφυση στη λάσπη.

Το πέλμα, με στιβαρό μίγμα γόμας και ενισχυμένα μπλοκ, εξασφαλίζει στο ελαστικό μεγάλη διάρκεια ζωής, ακόμα και με συνθήκες μεγάλου φορτίου, έχοντας εγκάρσιες στρώσεις από χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής.

Η ομοιόμορφη γεωμετρία των μπλοκ προσφέρει ομοιόμορφη κατανομή του υλικού και βελτιστοποιημένο προσανατολισμό τους πάνω στο πέλμα, για ομαλή αλληλεπίδραση με την επιφάνεια των off road εδαφών.

Και τα δύο χαρακτηριστικά επιτρέπουν, επίσης, άνετη και ευχάριστη οδήγηση εντός δρόμου. Στο πάνω μέρος του πλευρικού τοιχώματος του ελαστικού υπάρχουν μεγάλες ανυψωμένες προεξοχές του πέλματος που προστατεύουν το σώμα του ελαστικού από πέτρες, βράχια και άλλα επικίνδυνα υλικά.

Επιπλέον, μια σειρά από πυκνές νευρώσεις προστατεύουν την περιοχή του άνω πλευρικού τοιχώματος από τρυπήματα, εκτρέποντας τα εμπόδια μακριά από το σώμα του ελαστικού. Τέλος, η στεφάνη του ελαστικού και η ζάντα προστατεύεται από ένα επιπλέον «νεύρο», που λειτουργεί ως ασπίδα σε κράσπεδα πεζοδρομίων και εμποδίων εκτός δρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόσφατη έρευνα της GENERAL TIRE αποκαλύπτει το μεγάλο ενδιαφέρον των οδηγών για την off-road οδήγηση και τα 4×4 / SUV οχήματα, οι οποίοι επιθυμούν να έχουν αξιοπιστία και ασφάλεια σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και κακές συνθήκες εδάφους.

Από τους 2.000 οδηγούς 4×4 και SUV, που ρωτήθηκαν, σχεδόν το 1/5 επιλέγει αυτά τα οχήματα, λόγω της ικανότητάς τους εκτός δρόμου, ενώ 4 στους 10 (43%) συνειδητοποίησαν, με την πάροδο του χρόνου και με βάση τις χρηστικές ανάγκες τους, ότι θέλουν να αλλάξουν το συμβατικό τους αυτοκίνητο σε 4Χ4 ή SUV.

Περισσότεροι από τους μισούς (52%) λένε ότι, από τότε που απέκτησαν ένα 4×4 ή ένα SUV όχημα, ξεκίνησαν να κάνουν περισσότερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με πιο πολλές οδικές εκδρομές, εξερεύνηση περισσότερων αγροτικών τοποθεσιών και συχνές διακοπές με κατασκήνωση. Παράλληλα, όλοι δηλώνουν ότι η σημασία ενός set ελαστικών που δίνουν στον οδηγό αυτοπεποίθηση και ασφάλεια, αναδεικνύεται αυτόματα.

Η GENERAL TIRE Ελλάδας διοργανώνει συχνά δράσεις που σκοπό τους έχουν την εξοικείωση των οδηγών με την off road ασφαλή και άνετη οδήγηση. Ενημερωθείτε για αυτές τις δράσεις και για μελλοντικούς διαγωνισμούς, όπως και τα νέα της μάρκας GT εδώ: https://www.facebook.com/GeneralTireGR

Πληροφορίες για τα ελαστικά GENERAL TIRE

Η General Tire έχει πάνω από 100 χρόνια ιστορίας, από την ίδρυσή της το 1915, στο Fort Mill της Νότιας Carolina. Από το ξεκίνημά της, η εταιρεία παράγει ελαστικά για όλα τα είδη οχημάτων. Η Continental απέκτησε την εταιρεία το 1987. Σήμερα, η General Tire κατασκευάζει ελαστικά για αυτοκίνητα, φορτηγά και βιομηχανικά ελαστικά για πελάτες, σε όλο τον κόσμο, όπως και ειδικά ελαστικά για οχήματα 4Χ4.

Δείτε εδώ τις σειρές ελαστικών GENERAL TIRE εδώ.

Τα ελαστικά της GENERAL TIRE είναι διαθέσιμα στο πανελλήνιο δίκτυο εμπόρων της ΕΜΑ ΑΕ, που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!