Rolls-Royce Phantom “Inspired by Cinque Terre”: Ωδή στην ιταλική Ριβιέρα

Οι εκπληκτικοί αμπελώνες της περιοχής Cinque Terre στην Ιταλία εξυμνούνται στα περίτεχνα χαρακτηριστικά αυτής της μοναδικής Rolls-Royce Phantom.

Rolls-Royce Phantom “Inspired by Cinque Terre”: Ωδή στην ιταλική Ριβιέρα

Οι εκπληκτικοί αμπελώνες της περιοχής Cinque Terre στην Ιταλία εξυμνούνται στα περίτεχνα χαρακτηριστικά αυτής της μοναδικής Rolls-Royce Phantom.

Η Rolls-Royce παρουσίασε την Phantom “Inspired by Cinque Terre” ένα υπέροχο, μοναδικό αυτοκίνητο που αποτυπώνει τη γοητεία και τη συναρπαστική κληρονομιά της μυθικής ιταλικής Ριβιέρας. Οι Cinque Terre (στα ιταλικά σημαίνει Πέντε Τόποι) βρίσκονται στις απόκρημνες ακτές της Λιγουρίας στη βόρεια Ιταλία. Στην άκρη των βράχων, τα αιώνια ψαροχώρια Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola και Riomaggiore είναι διεθνώς διάσημα για τους απότομους, αμπελώνες τους με θέα τη Μεσόγειο, ένα πραγματικό θαύμα στον κόσμο της οινοποιίας.

Οι εκπληκτικοί αμπελώνες της περιοχής εξυμνούνται σε περίτεχνα χαρακτηριστικά αυτής της μοναδικής Rolls-Royce Phantom. Το εξωτερικό είναι φινιρισμένο σε ένα βαθύ, πλούσιο μπλε της Λιγουρίας, το οποίο τονίζεται περαιτέρω με μια χειροποίητη διπλή γραμμή αμαξώματος σε Navy Blue και Jasmine, που ολοκληρώνεται με ένα λεπτό μοτίβο σταφυλιών. Το διαχρονικό εσωτερικό, που συνδυάζει δέρμα Grace White και Navy Blue με πινελιές Jasmine, κοσμείται με ένα λεπτό κέντημα από κλαδιά σταφυλιών στις πίσω θύρες. Κάθε κομμάτι αποτελείται από 9.215 βελονιές που έχουν κατασκευαστεί με δύο διαφορετικές τεχνικές.

Τα σταφύλια είναι κεντημένα με σατέν βελονιά, με τις κλωστές να ευθυγραμμίζονται προσεκτικά ανάλογα με τη γωνία υπό την οποία το φως προσπίπτει στην επιφάνεια, ώστε να προσδίδεται σε κάθε σταφύλι ένας ζωντανός τόνος και μια στιλπνή ποιότητα. Για το φύλλο του σταφυλιού, η Bespoke Collective χρησιμοποίησε μια πιο επίπεδη βελονιά tatami, η οποία παρέχει μια αντίθεση στην υφή και ενισχύει τις απτικές ιδιότητες του κεντήματος.

Το μοτίβο των σταφυλιών αποτυπώνεται επίσης σε ένα περίτεχνο ένθετο και στα δύο τραπεζάκια, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι με επιχρύσωση. Οι επιφάνειες βάφτηκαν πρώτα με μπλε χρώμα Milori με μια λεπτή λάμψη, προσδίδοντας στο χρώμα βάθος και ζωντάνια. Στη συνέχεια, εφαρμόστηκαν με ακρίβεια τα ένθετα με το χέρι και σφραγίστηκαν με διαφανές βερνίκι. Τέλος, η επιφάνεια τρίφτηκε σχολαστικά και γυαλίστηκε στο χέρι για να παραχθεί ένα λείο, απρόσκοπτο φινίρισμα.

Πάνω από το κεφάλι των επιβατών, η επένδυση οροφής Bespoke Starlight εμπλουτίζεται με έναν χάρτη της Ιταλίας, κεντημένο με 14.338 μεμονωμένες βελονιές. Πέντε λαμπερά αστέρια τοποθετημένα με ακρίβεια με το χέρι στην άκρη της ακτογραμμής αντιπροσωπεύουν τα χωριά Cinque Terre. Η οριστικοποίηση του σχεδίου διήρκεσε περισσότερο από ένα μήνα, με την κολεκτίβα Bespoke να παράγει πολλές επαναλήψεις για να καθορίσει το βέλτιστο βάρος γραμμής για το κέντημα: αρκετά φαρδύ για να επιτρέπει στο νήμα να λαμπυρίζει, αλλά και αρκετά λεπτό για να αποδίδει ολόκληρο το περίγραμμα της Ιταλίας με απόλυτη λεπτομέρεια.

Η Gallery στο ταμπλό φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης, το οποίο αποτυπώνει τα χρώματα, την αρχιτεκτονική και το ζωντανό χαρακτήρα των Cinque Terre. Αντιπροσωπεύοντας ένα φανταστικό αμάλγαμα στοιχείων από τα πέντε παραλιακά χωριά, η σύνθεση σχεδιάστηκε πρώτα ψηφιακά, και στη συνέχεια με αερογράφο στο χέρι χρησιμοποιώντας ακρυλικό χρώμα με βάση το νερό για να επιτευχθεί ένα απίστευτο επίπεδο λεπτομέρειας, πριν ολοκληρωθεί με πολλαπλές στρώσεις διαφανούς βερνικιού.

Τα κεντρικά στοιχεία του πίνακα είναι προσεκτικά τοποθετημένα μέσα στη Gallery, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι εξαιρετικές λεπτομέρειές τους μπορούν να θαυμάζονται εύκολα από όλους τους επιβάτες του αυτοκινήτου. Μια τελευταία πινελιά βρίσκεται στο εσωτερικό του ντουλαπιού, το οποίο διαθέτει ασημένια αποτύπωση που απεικονίζει τα πέντε χωριά. Το Phantom “Inspired by Cinque Terre” έχει πάρει τη θέση του στη συλλογή του πελάτη που το παρήγγειλε και δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!