H Maserati στο Le Mans Classic

H Maserati θα παρευρεθεί στο 11ο Le Mans Classic με ορισμένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά αυτοκίνητα της πλούσιας και μακράς ιστορίας της.

H Maserati στο Le Mans Classic

H Maserati θα παρευρεθεί στο 11ο Le Mans Classic με ορισμένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά αυτοκίνητα της πλούσιας και μακράς ιστορίας της.

Από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, η Maserati θα λάβει μέρος στο 11ο Le Mans Classic, ένα ανεπανάληπτο γεγονός για τους λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων, της vintage ατμόσφαιρας και των αγώνων μεταξύ αυτοκινήτων με αιώνια γοητεία.

Στο απαράμιλλο σκηνικό του ναού της αντοχής, την πίστα Circuit de la Sarthe, όπου διεξάγονται οι 24 Ώρες του Le Mans, ένας από τους πιο θεαματικούς και συναρπαστικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Maserati θα είναι εκεί με μερικά από τα κλασικά της μοντέλα και μοναδικά κομμάτια με εντυπωσιακό στιλ και σχεδιασμό. Θα παρουσιάσει επίσης μια επιλογή σύγχρονων αυτοκινήτων.

Το Le Mans Classic είναι αφιερωμένο στα πιο όμορφα κλασικά αυτοκίνητα όλων των εποχών. Κάθε δύο χρόνια συγκεντρώνονται εκεί λάτρεις, gentlemen οδηγοί και συλλέκτες από όλο τον κόσμο. Στη διοργάνωση του 2023, θα δούμε περίπου 500 κλασικά αυτοκίνητα. Ως συνήθως, τα μοντέλα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα είναι τα αυθεντικά που συμμετείχαν στις 24 Ώρες του Le Mans μεταξύ 1923 και 1981, και άλλα τόσα αυτοκίνητα που έχουν γράψει αξέχαστα κεφάλαια στην ιστορία ενός από τους πιο προκλητικούς και αγαπητούς αγώνες.

Με πάνω από έναν αιώνα ιστορίας, η Maserati μπορεί να υπερηφανεύεται για μια συλλογή εμβληματικών αυτοκινήτων που ενσαρκώνουν τα όνειρα ολόκληρων γενεών αυτοκινητιστών. Στην εκδήλωση στη Γαλλία θα εκτεθεί μια αστραφτερή και αδάμαστη Maserati Tipo 63 του 1961, με το χαρακτηριστικό πλαίσιο «Birdcage» και τον V12 κινητήρα, από την οποία μόνο 5 δείγματα παρήχθησαν. Επίσης, άλλο ένα αξέχαστο κλασικό αυτοκίνητο, μια ισχυρή και σαφώς σπορ Maserati Bora του 1974, με κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα.

Δίπλα στις ομορφιές του παρελθόντος, θα λάμψει η GranTurismo One-Off Luce, ως αυθεντικό έργο τέχνης και μανιφέστο του μέλλοντος της Maserati με τον αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα Folgore, μαζί με τη σούπερ σπορ MC20 Fuoriserie σε χρώμα Orange Glow, μια ειδικά σχεδιασμένη δημιουργία της Τρίαινας, αφιερωμένη στους πιο τολμηρούς.

Ένας ειδικός χώρος της πίστας που προορίζεται για τους κατασκευαστές θα φιλοξενήσει επίσης μια Maserati 3500 GT του 1962, ένα coupe αυτοκίνητο με αμάξωμα Touring, που αποτέλεσε κληρονόμο των διάσημων 6κύλινδρων αγωνιστικών αυτοκινήτων της δεκαετίας του 1950. Με απόδοση 220 ίππων, η τελική ταχύτητα της 3500 GT ξεπερνούσε τα 230 χλμ./ώρα. Επίσης, θα εκτίθεται η GranTurismo One-Off Prisma, με τον βρυχώμενο Nettuno V6 κινητήρα και το αμάξωμα σε φουτουριστικά χρώματα, ως η επιτομή της τελειότητας της ιταλικής δεξιοτεχνίας.

Ένας στόλος Maserati αποτελούμενος από τις GranTurismo Trofeo, Grecale Trofeo, MC20 Cielo και MC20 Fuoriserie θα κάνουν γρήγορους γύρους στην πίστα μήκους άνω των 13 χλμ., παράλληλα με τους αγώνες κλασικών αυτοκινήτων, προσφέροντας σε ορισμένους τυχερούς να βιώσουν μια μοναδική ευκαιρία, απολαμβάνοντας τη συγκίνηση της οδήγησης σε μια από τις πιο διάσημες πίστες του κόσμου.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Maserati

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!