Mercedes-Benz: Με πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων

Με την πιο ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων, η Mercedes-EQ αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία και είναι ικανή να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη και επιθυμία.

Mercedes-Benz: Με πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων

Με την πιο ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων, η Mercedes-EQ αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία και είναι ικανή να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη και επιθυμία.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια και ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο η Mercedes-Benz χειρίζεται κάθε κίνησή της αποτυπώνεται με εύγλωττο τρόπο σε αυτή τη φάση και όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, στην πλούσια γκάμα της, που περιλαμβάνει μοντέλα υψηλών προδιαγραφών σε όλες τις κατηγορίες.

Υπό τη σκέπη της Mercedes-EQ, που περιλαμβάνει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, βρίσκονται τα νέα επίκαιρα και άκρως ελκυστικά Urban-SUV ή «αστικά οχήματα ελευθέρου χρόνου», μέχρι τα μεγάλη πολυτελή μοντέλα, που χαρακτηρίζουν τη γερμανική εταιρεία.

Η Mercedes EQA αποτελεί το εισαγωγικό μοντέλο, με καθαρή σχεδίαση, άμεσα αναγνωρίσιμη, με στοιχεία από το γνωστό crossover GLA, αλλά ξεχωριστές λεπτομέρειες, όπως η κλειστή μάσκα Black Panel με το αστέρι της φίρμας να κοσμεί τη μετώπη του. Τα μπλε φώτα LED ενώνονται, τόσο στο εμπρός μέρος με μια φωτεινή λωρίδα, τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος, ενισχύοντας την αίσθηση του πλάτους και «μεγαλώνοντας» το αποτύπωμα του αυτοκινήτου.

Οι ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18 έως 20 ιντσών προσβλέπουν στη βελτίωση της αεροδυναμικής και εν γένει της απόδοσης του μοντέλου, όπως εξάλλου κάνουν και άλλα στοιχεία του αυτοκινήτου, που έχουν ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και την αύξηση της αυτονομίας. Το αποτέλεσμα λειτουργεί αγχολυτικά, αφού η EQA 250+ μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά και με μια μόνο πλήρη φόρτιση για έως και 531 χιλιόμετρα, υπερβαίνοντας τον θεωρητικά αστικό χαρακτήρα της και χαρίζοντας ελευθερία κινήσεων.

Η ηλεκτροκίνηση αλλάζει διάσταση

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η μεγαλύτερη Mercedes EQB η οποία εστιάζει με τη σειρά της ακόμα περισσότερο στους χώρους, προσφέροντας τη δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και επτά ατόμων ή εναλλακτικά με αποσκευές που φτάνουν σε όγκο έως και τα 1.710 λίτρα. Αμφότερες διαθέσιμες σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο τροχούς ή και στους τέσσερις και δυνατότητα φόρτισης -με ισχύ έως 100 kW-, που περιορίζεται στα 32 λεπτά της ώρας για ανάκτηση ενέργειας από 10% έως 80%, δίνουν τέλος στο άγχος της αυτονομίας.

Επιπλέον, μπορείς να μετατρέψεις το σπίτι σου σε σταθμό φόρτισης, με την εγκατάσταση του Mercedes-EQ Wallbox Home που σου παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης με ισχύ 11 kW σε τριφασικό ρεύμα και κάνει τη διαδικασία σημαντικά πιο γρήγορη από το ρεύμα σε απλή οικιακή πρίζα, με τη φόρτιση από 10%-100% για τις EQA και EQB να διαρκεί 6 ώρες και 25 λεπτά.

Ο πολυμορφικός χαρακτήρας της EQB, είναι ντυμένος με την elegante σχεδίαση αμαξώματος της Mercedes, τονίζοντας την ποιότητα και την πολυτέλεια. Αυτή που κάνει και το εσωτερικό των αμιγώς ηλεκτρικών SUV της γερμανικής φίρμας ξεχωριστό. Στοιχεία σε ροζ χρυσό, ατμοσφαιρικός φωτισμός σε 64 αποχρώσεις και απαράμιλλη ποιότητα, συνθέτουν ένα σύνολο ελκυστικό και ήπιο στο μάτι που ξεκουράζει και ηρεμεί οδηγό και επιβάτες.

Δυο μεγάλες δίδυμες οθόνες στην κορυφή του ταμπλό, αποτελούν το κέντρο ελέγχου για οδηγό και συνοδηγό. Η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων MBUX με διαγώνιο 10,25 ιντσών προβάλει σε υψηλή ανάλυση όλες τις πληροφορίες και με επένδυση κρυστάλλου κάνει εύκολο το χειρισμό, όπως ακριβώς αυτόν ενός smartphone, παρέχοντας παράλληλα ενημέρωση για διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης, αλλά και μέσω του GPS την πιο αποδοτική διαδρομή.

Οδήγησε με όλες τις αισθήσεις

Συνδυάζοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που κατέστησαν τη Mercedes-EQ γνωστή, με σύγχρονες νότες, απέριττη και αεροδυναμική σχεδίαση, ρευστές γραμμές, δυναμική αισθητική και πολυτελή άνεση, οι νέες Mercedes EQE και Mercedes EQS, δημιουργούν ένα νέα όραμα για την ηλεκτρική κινητικότητα. Με seadn αμάξωμα, στα γνωστά πρότυπα της γερμανικής εταιρείας, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία οδήγησης, αλλά και κορυφαίας άνεσης σε όλες τις άλλες θέσεις.

Στην κορυφαία της μορφή η τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή στα sport sedan μοντέλα της Mercedes-EQ, σε επίπεδο κίνησης, άνεσης και ασφάλειας. Η state of a new art σχεδίαση, καθιστά ξεχωριστές τις EQE και EQS, με κομψή αισθητική που κόβει την ανάσα. Το ενιαίο τόξο δίνει την αίσθηση του coupe, με τα οφέλη σε αεροδυναμικό επίπεδο να είναι άμεσα εμφανή. Η επένδυση ψυγείου Black Panel μαζί με το αστέρι της Mercedes και την φωτεινή υπογραφή του μοντέλου, αποτελούν το νέο σήμα κατατεθέν των κορυφαίων Mercedes EQE και Mercedes EQS.

Οι αναδυόμενες χειρολαβές, κρύβονται μέσα στις πόρτες για να προσφέρουν μια απόλυτα λεία και αεροδυναμική επιφάνεια για χάρη της αποδοτικότητας. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι επιμέρους βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα, χαρίζουν στα μοντέλα εξαιρετική αεροδυναμική.

Η αρχιτεκτονική επιτρέπει στις EQE και EQS να προσφέρουν εντελώς νέα διαμόρφωση χώρων, διαφορετική από αυτή που συναντάμε στα τυπικά sedan. Η τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το πάτωμα επιτρέπει την απόλυτη διαμόρφωση του εσωτερικού, με άπλετους χώρους για τους επιβαίνοντες. Η μοναδική οθόνη MBUX Hyperscreen δίνει νέα διάσταση στην εμπειρία συμβίωσης με ένα αυτοκίνητο. Καταλαμβάνει όλο το πλάτος του ταμπλό και παρέχει όλες τις δυνατές πληροφορίες με απλό, αλλά και διαισθητικό τρόπο.

Εδώ η απόδοση παίρνει άλλη διάσταση, με την ισχύ από 292 ίππους για την EQE 350+, έως 523 ίππους για την EQS 580 4MATIC, που μπορεί να εκτοξευτεί στους 658 ίππους στην κορυφαία εκδοχή με τα διακριτικά AMG, που συνοδεύεται και από ανόθευτη σπορ οδηγική αίσθηση. Η αυτονομία κυμαίνεται από τα 654 έως τα 783 χιλιόμετρα, καθιστώντας αυτά τα sport sedan ιδανικούς συντρόφους σε κάθε είδους εξόρμηση. Επιπλέον, προσφέρουν δυνατότητα φόρτισης από 10% έως 80% σε μόλις 31 λεπτά της ώρας, ενώ διαθέτουν εφαρμογή που επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο και ρύθμιση της φόρτισης.

Απόκτησε τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Mercedes-EQ αξιοποιώντας ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης και ασφάλισης. Με ευέλικτα προγράμματα Welcome και Green Credit, που συνδυάζονται με υπηρεσίες που δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στο αυτοκίνητο όπως, επέκταση εγγύησης, ασφάλιση οχήματος και συμβόλαιο συντήρησης. Επιπλέον, αξιοποιώντας την κρατική επιδότηση για αγορά ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, της δεύτερης φάσης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», η απόκτηση μιας Mercedes-EQ γίνεται σημαντικά πιο προσιτή, με όφελος που φτάνει έως και τις 8.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!