Hamilton ή Verstappen: Ποιος νιώθει πίεση;

«Φαίνεται ότι δεν με ξέρει» απάντησε ο Verstappen, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Hamilton

Hamilton ή Verstappen: Ποιος νιώθει πίεση;

«Φαίνεται ότι δεν με ξέρει» απάντησε ο Verstappen, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Hamilton

Δύο εβδομάδες μετά την κοινή εγκατάλειψη στην Monza, Max Verstappen και Lewis Hamilton έφθασαν στη Ρωσία για το Grand Prix του Sochi, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. Οι δύο διεκδικητές του τίτλου – που έχουν διαφορά 5 βαθμών – ρωτήθηκαν για την μεταξύ τους μάχη.

Φτάνοντας στο Sochi, ο Hamilton ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η πίεση έχει καταβάλει τον Max και απάντησε: «Προφανώς δεν θα το παραδεχτεί και δεν πρόκειται να κάνω υποθέσεις, αλλά θυμάμαι πώς ήταν όταν διεκδικούσα εγώ τον πρώτο μου τίτλο και σίγουρα ένιωθα πίεση.»

Το ότι ο Hamilton υπονόησε πως ο Verstappen νιώθει πίεση μεταφέρθηκε από δημοσιογράφους στον οδηγό της Red Bull Racing και ο Ολλανδός απάντησε σαρκαστικά: «Ναι, είμαι τόσο αγχωμένος, που με δυσκολία κοιμάμαι. Είναι τόσο φρικτό να παλεύεις για έναν τίτλο. Το μισώ πραγματικά».

Στη συνέχεια, μιλώντας σοβαρά, προσέθεσε: «Όχι, νομίζω ότι αν κάποιος με γνωρίζει πραγματικά, είμαι πολύ χαλαρός με όλα αυτά τα πράγματα και πραγματικά δεν μπορώ να ασχοληθώ, ξέρετε ότι είμαι πολύ ψύχραιμος. Είναι υπέροχο να έχεις ένα αυτοκίνητο, ένα υπέροχο αυτοκίνητο που μπορείς σε κάθε αγώνα να παλέψεις για τη νίκη.»

«Δεν έχει σημασία αν προηγείσαι στο πρωτάθλημα ή όχι, αυτά τα σχόλια δείχνουν ότι δεν με ξέρει. Αλλά δεν με απασχολεί γιατί κι εγώ δεν θέλω να τον γνωρίσω  καλύτερα. Εστιάζω στον εαυτό μου, απολαμβάνω κάθε αγώνα που βρίσκομαι εμπρός και φυσικά ελπίζω ότι θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό για πολύ καιρό».

Ο Hamilton είπε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα φερθούμε και οι δύο ως επαγγελματίες» όταν οι δύο πρωταγωνιστές θα βρεθούν ξανά τροχό-με-τροχό και περιμένει να αγωνιστούν «σκληρά αλλά δίκαια». Ο Verstappen ρωτήθηκε εάν σκέφτεται να αλλάξει την προσέγγισή του όταν κανένας δεν ήταν πρόθυμος να υποχωρήσει και απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό αφορά και τους δύο. Δεν είμαι μόνο εγώ όταν αγωνιζόμαστε μεταξύ μας».

Κάποιοι εξεπλάγησαν που ο Verstappen φεύγοντας μετά τη σύγκρουσή του με τον Hamilton στην Ιταλία δεν ασχολήθηκε να δει αν ήταν καλά, αλλά ο Verstappen δεν ένιωσε ότι ήταν απαραίτητο με βάση τις περιστάσεις.

«Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί υποκριτές στον κόσμο, αυτό είναι σίγουρο», είπε. «Βγήκα έξω από το αυτοκίνητο, κοίταξα προς τα αριστερά και αυτός φυσικά έκανε όπισθεν, σπινάροντας τους τροχούς, προσπαθώντας να βγει κάτω από το αυτοκίνητό μου, οπότε νομίζω ότι ήταν απολύτως καλά.»

«Επίσης, πέταξε για την Αμερική τη Δευτέρα ή την Τρίτη για να παρευρεθεί σε ένα γκαλά, νομίζω ότι αυτό το κάνει κάποιος που αισθάνεται καλά, όλα ήταν υπό έλεγχο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!