Οι ομάδες και τα πληρώματα του WRC προετοιμάζονται για την πιο δύσκολη πρόκληση της χρονιάς αυτή την εβδομάδα, καθώς οι σκληρές ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Σαφάρι θα δοκιμάζουν μηχανές και ανθρώπους στο όριο των αντοχών τους.
Το πρώτο χωμάτινο ράλλυ της χρονιάς δεν θα μπορούσε να είναι πιο προκλητικό με ποικιλία στα εδάφη, από ψιλό χώμα έως λάσπη. Στην Κένυα, η επιβίωση είναι η προτεραιότητα. Για αυτό και οι ομάδες αυξάνουν την απόσταση των αυτοκινήτων τους από το έδαφος και υιοθετούν πιο μαλακές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις για να αντιμετωπίσουν τις σκληρές ειδικές διαδρομές.
Οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν εν ριπή οφθαλμού και τα πληρώματα πολλές φορές προσπαθούν απλά να περάσουν αλώβητα συγκεκριμένα σημεία σε ένα ράλλυ που θυμίζει παλαιότερες εποχές, όπου η αντοχή και ανθεκτικότητα βρίσκονταν στο προσκήνιο.

Όπως είχε συμβεί και πέρυσι, ο Ουαλός οδηγός της Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans, έχοντας εξασφαλίσει την πρωτοπορία στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, θα ανοίγει το δρόμο για τους υπόλοιπους την πρώτη ημέρα.
Αυτό δεν είχε σταματήσει τον Evans στην πορεία του προς την πρώτη του νίκη στον αγώνα πέρυσι. Ο 9 φορές Πρωταθλητής Sebastien Ogier, στη δεύτερη φετινή συμμετοχή του (από τους 10 αγώνες που θα κάνει), μπορεί να έχει να αγωνιστεί στα εδάφη της Κένυας από το 2023, αλλά είναι ο μοναδικός οδηγός στην κατηγορία Rally1 που έχει επικρατήσει στον αγώνα δύο φορές.
Στο Ράλλυ Σουηδίας, ο Adrien Fourmaux δήλωσε ότι η Hyundai αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα αμορτισέρ του i20 N Rally1. Παρότι η διαφορά από την Toyota φαίνεται να έχει αυξηθεί φέτος, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στο περυσινό Ράλλυ Σαουδικής Αραβίας, που ήταν μία πρόκληση αξιοπιστίας -όπως το Ράλλυ Κένυας- η Hyundai ήταν αυτή που είχε επικρατήσει. Κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει από την εξίσωση και την M-Sport Ford σε αυτόν τον απρόβλεπτο αγώνα.