F1: Πρόταση Ferrari προς Charles Leclerc έως το 2029

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η Ferrari θα προτείνει στο Charles Leclerc επέκταση του συμβολαίου του έως το 2029, ενώ στον Carlos Sainz προτείνει μονοετή συμφωνία (έως το τέλος του 2025), καθώς εποφθαλμιά το Lando Norris.

F1: Πρόταση Ferrari προς Charles Leclerc έως το 2029

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η Ferrari θα προτείνει στο Charles Leclerc επέκταση του συμβολαίου του έως το 2029, ενώ στον Carlos Sainz προτείνει μονοετή συμφωνία (έως το τέλος του 2025), καθώς εποφθαλμιά το Lando Norris.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkan, επιβεβαίωσε ότι η Scuderia θα διατηρήσει την ίδια οδηγική σύνθεση στη Formula 1 πέραν του 2024, που λήγουν τα συμβόλαια των Charles Leclerc και Carlos Sainz. Αυτό έθεσε σε κίνηση τα… γρανάζια του ιταλικού Τύπου, με την αθλητική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport να γράφει ότι η Ferrari θα προτείνει στο Leclerc πολυετή επέκταση του συμβολαίου του, πιθανώς έως το 2029, αυξάνοντας τις απολαβές του από 25 σε 50 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι αν η Ferrari δεν καταφέρει να είναι ανταγωνιστική εντός των πρώτων τριών ετών του συμβολαίου, θα υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης ρήτρας διακοπής της συνεργασίας, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη λύση της συμφωνίας, από το τέλος του 2027. Αυτό ίσως δείχνει ότι η Ferrari χρειάζεται το Leclerc περισσότερο από ότι ο Μονεγάσκος τη Scuderia. Την ίδια στιγμή, ο Leclerc φαίνεται να είναι συναισθηματικά δεμένος με τη Ferrari, η οποία χρηματοδότησε την καριέρα του και τον έφερε στη Formula 1. Το όνειρό του είναι να γίνει Πρωταθλητής με τη Ferrari και θέλει να παραμείνει πιστός στη Scuderia.

O Leclerc έχει δηλώσει πως όταν σταματήσει να πιστεύει στη Ferrari, τότε θα πρέπει να μεταβεί σε άλλη ομάδα, ωστόσο φαίνεται ότι αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα, καθώς ο Leclerc είναι μεγάλος υποστηρικτής του επικεφαλής της ομάδας, Frederic Vasseur, o οποίος ξεκίνησε να εργάζεται στο Maranello στις αρχές της φετινής χρονιάς. Στο τέλος της σεζόν του 2023, το μονοθέσιο της Ferrari ταίριαζε περισσότερο στο στυλ οδήγησης του Leclerc, γεγονός που του επέτρεψε να κάνει ένα πολύ καλό τελικό κομμάτι της χρονιάς.

Ο Leclerc φαίνεται να έχει περισσότερη πίστη στη Ferrari αυτή τη στιγμή, από ό,τι πριν από ένα χρόνο, που η σχέση του με τον πρώην επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, βρισκόταν σε σημείο χωρίς επιστροφή. Αν ισχύει το δημοσίευμα της La Gazzetta dello Sport, ο Leclerc ποντάρει ότι η Ferrari θα καταφέρει να βρεθεί σε θέση να διεκδικήσει τίτλους το 2026, με τις σημαντικές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς πλαισίου και μονάδων ισχύος. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ιταλική ομάδα δεν έχει κατακτήσει τίτλο οδηγών από το 2007, δηλαδή 16 χρόνια.

Ίσως είναι συναισθηματική επιλογή από την πλευρά του Leclerc, ο οποίος με αυτό τον τρόπο θα απέρριπτε την πιθανότητα συνεργασίας στο μέλλον με τη Mercedes ή την Aston Martin π.χ., ωστόσο ο Μονεγάσκος γνωρίζει ότι δεν έχει καλύτερη άμεση εναλλακτική λύση. Σίγουρα αυτή η απόφαση ενέχει ρίσκο για τον ίδιο.

Από την άλλη, η Ferrari ίσως κατάφερε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες ενός πολύ καλού οδηγού μακροπρόθεσμα, σε μία περίοδο που η εμπιστοσύνη του Μονεγάσκου στην ομάδα θα μπορούσε να έχει κλονιστεί. Αλλά θα πρέπει να του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο αν θέλει να τον διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της φημολογούμενης συμφωνίας.

F1 - Charles Leclerc (Ferrari), GP Άμπου Ντάμπι 2023

Μονοετής πρόταση στο Sainz

Παράλληλα, το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Sainz ζητά ένα διετές συμβόλαιο, αλλά η Scuderia του προσφέρει μονοετές. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει διότι σύμφωνα με τις φήμες, η Ferrari εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να προσελκύσει το Lando Norris στην ομάδα της, με το συμβόλαιο του Βρετανού με τη McLaren να λήγει στο τέλος του 2025.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ενδιαφέρον για το Norris φαίνεται να έχει εκδηλώσει και η Red Bull, με τον αγωνιστικό σύμβουλο της Πρωταθλήτριας ομάδας, Helmut Marko, να συναντιέται με το μάνατζερ του Βρετανού οδηγού, Mark Berryman, στο GP Μ. Βρετανίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!