F1: Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης της Monza

Η πίστα της Monza έχει ξεκινήσει εργασίες αναβάθμισης και τις υποδομές της, οι οποίες ελπίζει ότι θα βοηθήσουν τη μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της θέσης της στο Πρωτάθλημα της Formula 1.

F1: Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης της Monza

Η πίστα της Monza έχει ξεκινήσει εργασίες αναβάθμισης και τις υποδομές της, οι οποίες ελπίζει ότι θα βοηθήσουν τη μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της θέσης της στο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Τόσο το Grand Prix Ιταλίας, που διεξάγεται στη Monza όπως και ο άλλος αγώνας επί ιταλικού εδάφους, το GP Εμίλια Ρομάνια που διεξάγεται στην Imola διατηρούν συμβόλαιο με τη Formula 1 έως το 2025. Ωστόσο, η συμφωνία της Imola αναμένεται να παραταθεί άλλη μία χρονιά, έπειτα από την ακύρωση του περυσινού αγώνα, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η  κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Liberty Media δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει να διατηρήσει δύο ή μόνο ένα Grand Prix στην Ιταλία. Σε περυσινές δηλώσεις του, ο πρόεδρος και CEO της F1, Stefano Domenicali, είχε δηλώσει ότι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Monza ήταν κρίσιμη, αν ο αποκαλούμενος «Ναός της Ταχύτητας» ήθελε να έχει ελπίδες να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

O Domenicali είχε δηλώσει: «Η ιστορική αξία της Monza είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά πρέπει επίσης να συμβαδίζουμε με την εποχή μας όσον αφορά τις υπηρεσίες, οι οποίες πρέπει να είναι σύμφωνες με τις τιμές που πληρώνουν όσοι έρχονται στην πίστα».

Οι αναβαθμίσεις θα κοστίσουν 21 εκατομμύρια ευρώ και θα διαρκέσουν 140 ημέρες, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουνίου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν νέα ασφαλτόστρωση ολόκληρης της πίστας, την κατασκευή μίας υπόγειας διάβασης (και την επέκταση άλλων τριών, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των θεατών), αναβαθμίσεις σε κερκίδες με πιο μόνιμες κατασκευές, ώστε να έχουν όλα όσα χρειάζονται οι θεατές και βελτιωμένες εγκαταστάσεις pits.

Οι βελτιώσεις στο κτίριο των pits έχουν ιδιαίτερη σημασία για την F1, καθώς θα βοηθήσουν στη βελτίωση των προσφορών εταιρικής φιλοξενίας στο Paddock Club. Ο Domenicali δήλωσε: «Για εμάς αυτός είναι ένας σημαντικός στόχος. Πρέπει να είμαστε σε θέση να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας σε μια σωστή δομή και όχι κάτω από μια σκηνή, όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!