F1: Το αγωνιστικό τμήμα της Honda στις ΗΠΑ θα συμβάλλει στην εξέλιξη του V6 για το 2026

Το μετονομασμένο αγωνιστικό τμήμα της Honda στις ΗΠΑ θα συμβάλλει στην εξέλιξη της νέας μονάδας ισχύος, με την οποία θα αγωνίζεται η Aston Martin στη Formula 1 από το 2026.

F1: Το αγωνιστικό τμήμα της Honda στις ΗΠΑ θα συμβάλλει στην εξέλιξη του V6 για το 2026

Το μετονομασμένο αγωνιστικό τμήμα της Honda στις ΗΠΑ θα συμβάλλει στην εξέλιξη της νέας μονάδας ισχύος, με την οποία θα αγωνίζεται η Aston Martin στη Formula 1 από το 2026.

Ο οργανισμός που μέχρι πρότινος ήταν γνωστός ως Honda Performance Development μετονομάστηκε σήμερα σε Honda Racing Corporation USA, σε μια κίνηση που είχε αρχικά ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο. Η αλλαγή αντικατοπτρίζει τους στενότερους δεσμούς με την HRC Ιαπωνίας (το αγωνιστικό τμήμα της Honda), καθώς ο αμερικανικός βραχίονας ενισχύει τη συμμετοχή του στα παγκόσμια προγράμματα της εταιρείας.

Επιπλέον, το προσωπικό της HRC των ΗΠΑ θα είναι παρόν στις πίστες, με την ομάδα που εδρεύει στο Silverstone σε ρόλους υποστήριξης των αγώνων. Η Honda αναφέρει ότι με τρία Grand Prix της Formula 1 στις ΗΠΑ, η HRC USA θα συμμετέχει στην εξέλιξη των μονάδων ισχύος της F1 και την υποστήριξη αγώνων από το 2026. Τις μονάδες ισχύος της Honda θα χρησιμοποιεί από το 2026 η ομάδα της Aston Martin.

Οποιαδήποτε συνεισφορά στην έρευνα και εξέλιξη από την πλευρά των ΗΠΑ θα πρέπει να εμπίπτει στους οικονομικούς κανονισμούς της FIA για τους κατασκευαστές μονάδων ισχύος που θα αγωνίζονται από το 2026, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Με άλλα λόγια, οι εργασίες που αναλαμβάνονται για το εγχείρημα F1 στις ΗΠΑ θα πρέπει να υπολογίζονται στο πλαίσιο του ανώτατου ορίου εξόδων του κατασκευαστή μονάδας ισχύος και θα μειώσουν αντίστοιχα το ποσό των πόρων που μπορεί να διαθέσει η HRC Ιαπωνίας.

Η HPD δημιουργήθηκε από την αμερικανική Honda Motor Co Inc το 1993, πριν από το ντεμπούτο της εταιρείας ως εργοστασιακός προμηθευτής στη σειρά Indycar την επόμενη χρονιά. Έκτοτε, η Honda έχει κατακτήσει 15 νίκες στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, αν και οι 6 καταγράφηκαν όταν ήταν ο μοναδικός προμηθευτής κινητήρων του Πρωταθλήματος.

Η Honda έχει κερδίσει 13 Πρωταθλήματα Οδηγών και 10 Πρωταθλήματα Κατασκευαστών σε σεζόν του IndyCar που αντιμετώπισε ανταγωνισμό από άλλους προμηθευτές κινητήρων. Ο οργανισμός HPD με έδρα την Καλιφόρνια έχει επίσης συμμετάσχει στο IMSA, σε αγώνες off-road Baja, σε αγώνες με αυτοκίνητα τουρισμού και στη Formula Regional America.

Μιλώντας το Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της HRC Ιαπωνίας, Koji Watanabe, τόνισε τα οφέλη από την προσέγγιση των δύο οργανισμών: «Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το εμπορικό σήμα της HRC και να διατηρήσουμε την επιτυχία των αγωνιστικών μας δραστηριοτήτων. Πιστεύουμε ότι η ενοποίηση των αγωνιστικών τμημάτων της Honda παγκοσμίως σε έναν οργανισμό θα βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Οι μηχανολόγοι μας στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία θα είναι ισχυρότεροι μαζί, και είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τους Αμερικανούς συνεργάτες μας στην ομάδα της HRC».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!