F1: H Aston Martin θα πουλήσει μικρό μερίδιο της ομάδας της

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει μειοψηφικό μερίδιο μετοχών στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία Arctos, η οποία έχει εμπειρία στον τομέα του αθλητισμού.

F1: H Aston Martin θα πουλήσει μικρό μερίδιο της ομάδας της

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει μειοψηφικό μερίδιο μετοχών στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία Arctos, η οποία έχει εμπειρία στον τομέα του αθλητισμού.

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι η ιδιωτική αμερικανική επενδυτική εταιρεία Arctos Partners θα αγοράσει ένα μικρό μερίδιο της εταιρείας AMR Holdings GP Limited, στην οποία υπάγεται η ομάδα της στη Formula 1. Η συμφωνία, που αναφέρεται από τους Financial Times αποτιμά την αξία της ομάδας της Aston Martin σε 1 δισεκατομμύριο λίρες Αγγλίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Arctos είναι εταιρεία με σημαντική εμπειρία σε επενδύσεις στον αθλητισμό, στα αμερικανικά πρωταθλήματα μπέιζμπολ (MLB), μπάσκετ (NBA), ποδοσφαίρου (MLS) και χόκεϊ (NHL) και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μεταξύ άλλων σπορ. Τον Αύγουστο αναφέρθηκε ότι η Arctos εργαζόταν για την εξασφάλιση μειοψηφικού μεριδίου στην κορυφαία γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα Paris Saint-Germain.

Το μέλλον της Aston Martin αποτέλεσε το επίκεντρο εικασιών τις τελευταίες εβδομάδες, που ήθελαν τον ιδιοκτήτη της Lawrence Stroll να διερευνά την ολική πώληση της ομάδας την οποία αγόρασε το 2018 (την τότε Force India που μεταμορφώθηκε σε Racing Point) και μετονομάστηκε σε Aston Martin το 2021. Ωστόσο, η Arctos Partners ανέφερε ότι πρόκειται για την αρχή μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας με το Stroll.

Ο πρόεδρος της Aston Martin, Lawrence Stroll, δήλωσε: «Ως επενδυτές σε πολλά κορυφαία αθλητικά franchises, η Arctos διαθέτει βαθιά γνώση του κλάδου και είμαι ενθουσιασμένος που η Aston Martin θα ενταχθεί σε ένα τόσο διάσημο χαρτοφυλάκιο. Η ομάδα έχει απολαύσει τεράστια επιτυχία αυτή τη σεζόν με οκτώ θέσεις στο βάθρο και τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών ως ομάδα, αλλά οι συλλογικές μας φιλοδοξίες είναι μεγαλύτερες».

«Η Arctos βλέπει τις δυνατότητες και την αξία αυτού του εγχειρήματος, καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης. Μοιράζονται το όραμά μας για την υπερπολυτελή μάρκα μας και είναι εξαιρετικά παθιασμένοι με το άθλημα και τις προοπτικές του».

F1 - Fernando Alonso (Aston Martin), GP Σάο Πάολο 2023

«Επενδύουμε στην υποδομή, τους ανθρώπους και τις διαδικασίες και αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να προσθέσουμε δύναμη σε βάθος, με τη λειτουργική τεχνογνωσία και τη στρατηγική εμπειρία της Arctos. Μαζί, θα συνεχίσουμε να οδηγούμε αυτή την ομάδα προς τα εμπρός και θα χτίσουμε ένα ακόμη πιο λαμπρό και επιτυχημένο μέλλον».

Ο Doc O’Connor, διευθύνων εταίρος της Arctos Partners, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Aston Martin Formula One Team και θεωρούμε την ευκαιρία αυτή ως την αρχή μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας με τον Lawrence και ολόκληρο τον οργανισμό. Η επένδυση αυτή συνάδει με τη στρατηγική της εταιρείας μας, η οποία επικεντρώνεται στην υποστήριξη κορυφαίων αθλητικών εμπορικών οργανισμών σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη».

«Θα παράσχουμε εκτεταμένους πόρους για να ενισχύσουμε την εμβέλεια και το εμπορικό σήμα της Aston Martin Formula One Team, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών του κλάδου, που προέρχονται από την ιδιόκτητη ποσοτική έρευνα και την επιστημονική πλατφόρμα δεδομένων μας. Η Aston Martin είναι ένα κορυφαίο όνομα στη Formula 1, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στις ΗΠΑ, και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που εισερχόμαστε σε αυτό μαζί με τον Lawrence και την ομάδα του».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!