F1: H κόρη του Ken Block στην Ακαδημία της Williams

H Williams ανακοίνωσε ότι η Lia Block, κόρη του αείμνηστου Ken Block, θα αγωνίζεται με τα χρώματά της στο γυναικείο πρωτάθλημα με μονοθέσια Formula 4, F1 Academy και θα ενταχθεί στην Ακαδημία νεαρών οδηγών της.

F1: H κόρη του Ken Block στην Ακαδημία της Williams

H Williams ανακοίνωσε ότι η Lia Block, κόρη του αείμνηστου Ken Block, θα αγωνίζεται με τα χρώματά της στο γυναικείο πρωτάθλημα με μονοθέσια Formula 4, F1 Academy και θα ενταχθεί στην Ακαδημία νεαρών οδηγών της.

H Williams έγινε η δεύτερη ομάδα της Formula 1 που ανακοίνωσε ποια οδηγό θα υποστηρίξει το 2024 στη δεύτερη χρονιά του Πρωταθλήματος F1 Academy που αφορά αποκλειστικά γυναίκες, και το επίθετο είναι ευρέως γνωστό. Πρόκειται για τη Lia Block, τη 17χρονη κόρη του Αμερικανού θρύλου των κασκαντέρ βίντεο και των ράλλυ, Ken Block, που «έφυγε» από κοντά μας στις αρχές της χρονιάς. Η Lia Block θα αγωνιστεί με την ομάδα της ART Grand Prix.

Κάθε ομάδα της F1 θα υποστηρίξει τουλάχιστον μία οδηγό στη δεύτερη σεζόν του αμιγώς γυναικείου πρωταθλήματος της F1 Academy, με μονοθέσια Formula 4, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Formula 1 και θα αποτελεί μέρος των υποστηρικτικών αγώνων σε 7 Grand Prix το 2024 (Σαουδικής Αραβίας Μαϊάμι, Ισπανίας, Ολλανδίας, Σιγκαπούρης, Κατάρ και Άμπου Ντάμπι). Η McLaren ήταν η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίζει τη 18χρονη Φιλιπινέζα Bianca Bustamante και την ενέταξε στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών που διευθύνει ο Ιταλός 5 φορές νικητής των 24 Ωρών του Le Mans, Emanuele Pirro.

Η Williams ακολούθησε το παράδειγμα της McLaren, εντάσσοντας τη 17χρονη Lia Block στην Ακαδημία νεαρών οδηγών της, της οποίας μέλος είναι επίσης και ο 18χρονος Βρετανός Zak O’Sullivan, ο οποίος ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν του Πρωταθλήματος Formula 3 στη δεύτερη θέση, θα αγωνιστεί του χρόνου στη Formula 2 και θα κάνει το ντεμπούτο του πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου F1 της Williams στις ελεύθερες δοκιμές του GP Άμπου Ντάμπι.

Στην Ακαδημία νεαρών οδηγών της Williams είναι επίσης ενταγμένη και η 25χρονη Βρετανίδα Jamie Chadwick, δύο φορές Πρωταθλήτρια του γυναικείου θεσμού W Series (που δε συνεχίζει να διοργανώνεται πια) η οποία αγωνίζεται στο Indy NXT, τη μικρότερη κατηγορία μονοθεσίων του IncyCar, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η Lia Block ξεκίνησε την καριέρα της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ηλικία 11 ετών και σύντομα άρχισε να συνδυάζει το καρτ με τους αγώνες εκτός δρόμου. Έχει συμμετάσχει σε ράλλυ σε εθνικό επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια και συμμετείχε σε δύο αγώνες του Extreme E μαζί με τον δύο φορές πρωταθλητή του DTM Timo Scheider νωρίτερα φέτος. Έχει συμμετάσχει και σε αγώνες rallycross.

Η πιο σημαντική επιτυχία της στα ράλλυ ήρθε φέτος, όταν έγινε η νεότερη οδηγός που έχει κερδίσει ποτέ τίτλο στα πλαίσια του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ARA), καθώς ολοκλήρωσε τη σεζόν πρώτη στο Open 2WD. Ο πρώτος γύρος της δεύτερης σεζόν της F1 Academy πρόκειται να σηματοδοτήσει το ντεμπούτο της πίσω από το τιμόνι μονοθεσίου.

Η Lia Block θα είναι team-mate με την Bustamante στην ART GP μαζί με άλλη μία οδηγό. Η πρώτη πρωταθλήτρια της F1 Academy, η 23χρονη Ισπανίδα Marta Garcia, δεν θα επιστρέψει για δεύτερη χρονιά, αφού εξασφάλισε ως έπαθλο για την επιτυχία της τη χρηματοδότηση για μία σεζόν στη Formula Regional Europe.

Ούτε η δευτεραθλήτρια, η 26χρονη Ελβετή Lena Buhler, που υποστηρίζεται από τη Sauber δε θα επιστρέψει, αφήνοντας πιθανότατα την 21 ετών, Hamda Al Qubaisi, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως την πιο ψηλά καταταγμένη στη φετινή τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος που επιστρέφει στο θεσμό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!