F1: Έως το 2030 το GP Σάο Πάολο στο Πρωτάθλημα

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι το Grand Prix του Σάο Πάολο θα παραμείνει στο Πρωτάθλημα έως το 2030, έπειτα από πενταετή παράταση του συμβολαίου του.

F1: Έως το 2030 το GP Σάο Πάολο στο Πρωτάθλημα

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι το Grand Prix του Σάο Πάολο θα παραμείνει στο Πρωτάθλημα έως το 2030, έπειτα από πενταετή παράταση του συμβολαίου του.

Το GP Σάο Πάολο θα παραμείνει στο Πρωτάθλημα της Formula 1 τουλάχιστον έως το 2030, έχοντας μόλις υπογράψει πενταετή επέκταση του συμβολαίου του. Η πίστα του Interlagos, επίσημα γνωστή ως Autodromo Jose Carlos Pace από το όνομα του νικητή του αγώνα το 1975, συμπεριλήφθηκε στο Πρωτάθλημα της Formula 1 περισσότερα από 50 χρόνια πριν και είναι μία από τις πιο εμβληματικές πίστες στον κόσμο.

Διαθέτοντας 15 στροφές και μήκος 4,3 χιλιομέτρων, ο σχεδιασμός της πίστας αρχικά εμπνεύστηκε από τις πίστες του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας, αλλά έκτοτε τμήματα της πίστας, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου chicane S do Senna, έχουν αναπαραχθεί σε άλλες πίστες.

Με την καρναβαλική του ατμόσφαιρα, το Interlagos έχει φιλοξενήσει για μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην ιστορία της Formula 1, όπως η συγκινητική νίκη του Ayrton Senna στην πατρίδα του του το 1991, η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον Fernando Alonso το 2005, τον Kimi Raikkonen το 2007, το Lewis Hamilton το 2008, τον Jenson Button το 2009 και το Sebastian Vettel το 2012 και η συναρπαστική μάχη του Lewis Hamilton με το Max Verstappen το 2021.

Το Grand Prix του 2022 υποδέχτηκε 235.000 θεατές σε ένα δραματικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, καθώς ο George Russell κέρδισε τόσο το Σπριντ όσο και το Grand Prix, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην καριέρα του στην F1. Ο Kevin Magnussen εξασφάλισε επίσης μια συγκλονιστική πρώτη pole position τόσο για το προσωπικό του παλμαρέ, όσο και για την ομάδα της Haas.

Η επέκταση του συμβολαίου Grand Prix Σάο Πάολο ακολουθεί τις πρόσφατες σημαντικές επενδύσεις της διοίκησης του δημάρχου του Σάο Πάολο Ricardo Nunes, καθώς η πόλη επιδιώκει να αναβαθμίσει την πίστα του Interlagos σε έναν χώρο κατάλληλο για τη φιλοξενία ευρύτερων ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων μουσικών συναυλιών.

Επιπλέον, το Grand Prix συνεχίζει να εξελίσσεται υπό την ηγεσία του διοργανωτή MC Brazil Motorsport, που υποστηρίζεται από τη Mubadala (κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του εμιράτου του Άμπου Ντάμπι), η οποία έχει συνεργαστεί στενά με την πόλη του Σάο Πάολο για να βελτιώσει την εμπειρία των φιλάθλων. Την επόμενη σεζόν, το GP Σάο Πάολο θα διεξαχθεί στις 1-3 Νοεμβρίου.

Τo GP Αυστραλίας διατηρεί αυτή τη στιγμή το πιο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο στη Formula 1 (έως το 2037), ακολουθούμενο από το GP Μπαχρέιν (2036), τα GP Ουγγαρίας και Κατάρ (2032), τα GP Μαϊάμι και Καναδά (2031), τα GP Σαουδικής Αραβίας, ΑυστρίαςΆμπου Ντάμπι και Βραζιλίας (2030), το GP Σιγκαπούρης (2028), τα GP Αζερμπαϊτζάν, ΗΠΑ και Ισπανίας (2026), τα GP Κίνας, Εμίλια Ρομάνια, Ιταλίας, Μονακό, Ολλανδίας (2025), ενώ τα συμβόλαια των GP Ιαπωνίας και Μ. Βρετανίας λήγουν του χρόνου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!