F1: Ο Lewis Hamilton είχε επαφές με τη Ferrari

O 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, δήλωσε ότι είχε επαφές με τη Ferrari πριν υπογράψει διετή επέκταση του συμβολαίου του με τη Mercedes, αλλά δεν σκεφτόταν ποτέ να μεταβεί στην ιταλική ομάδα.

F1: Ο Lewis Hamilton είχε επαφές με τη Ferrari

O 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, δήλωσε ότι είχε επαφές με τη Ferrari πριν υπογράψει διετή επέκταση του συμβολαίου του με τη Mercedes, αλλά δεν σκεφτόταν ποτέ να μεταβεί στην ιταλική ομάδα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Mercedes ανακοίνωσε επίσημα την επέκταση του συμβολαίου του 38χρονου Lewis Hamilton, έπειτα από μήνες αναμονής. Συνεπώς, ο Βρετανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της γερμανικής ομάδας έως το τέλος του 2025.

O Hamilton ανέφερε για την καινούργια του συμφωνία με τη Mercedes: «Πρέπει να παραδεχτώ ότι υποτίμησα την αγάπη μου για αυτό το άθλημα. Αλλά έχει γίνει μια ιστορία αγάπης-μίσους. Υπάρχουν μέρες που θα προτιμούσα να μην μπω στο cockpit. Οι μονομαχίες με τον team-mate μου, George (Russell), μου δίνουν επίσης κίνητρο. Πρέπει πάντα να είσαι σε εγρήγορση».

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Hamilton με τη Mercedes για την επέκταση του συμβολαίου του, ο Βρετανός αποκάλυψε ότι είχε επαφές και με την ομάδα της Ferrari. O Hamilton δήλωσε σε συνέντευξή του στην ελβετική Blick: «Σίγουρα είχαμε κάποιες συζητήσεις. Γνωρίζω πολλούς καλούς ανθρώπους εκεί. Αλλά ποτέ δεν ένιωσα έτοιμος να μετακομίσω στην Ιταλία».

Ο Hamilton γνωρίζει καλά τον επικεφαλής της Scuderia, Frederic Vasseur, καθώς ο Γάλλος διηύθυνε την ομάδα της ART στο GP2 το 2006, όταν ο Βρετανός κατέκτησε τον τίτλο της κατηγορίας με τη γαλλική ομάδα. O οδηγός της Ferrari από το 2019, Charles Leclerc, γνωρίζει το Vasseur από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, καθώς αγωνιζόταν με την ομάδα καρτ της ART και ο συνιδιοκτήτης της, Nicolas Todt είναι μάνατζέρ του.

Ο Leclerc δήλωσε για το Vasseur στο The Race: «Ο Fred με γνωρίζει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο δεν υπήρχαν εκπλήξεις, επειδή ήξερα ακριβώς τι να περιμένω όταν έφτασε ο Fred. Και ήξερα πόσο καλός είναι. Όλοι είναι διαφορετικοί. Με τον Fred υπήρχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση στο παρελθόν, αλλά και τώρα. Είναι πολύ καλός να σε παρακινεί όταν το χρειάζεσαι και να σε ηρεμεί όταν το χρειάζεσαι. Και ήταν πάντα πολύ ειλικρινής μαζί μου».

«Αυτό ακριβώς χρειάζομαι: ένα άτομο που είναι αυστηρό μαζί μου όταν δεν τα πάω καλά, και μου το λέει όταν τα πάω καλά. Κάτι που φαίνεται εξαιρετικά απλό, αλλά όταν φτάνεις στη Formula 1 και είσαι οδηγός της Ferrari, δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να είναι τόσο ειλικρινείς και είναι δύσκολο να βρεις τέτοιου είδους ανθρώπους. Αυτό ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για μένα».

«Μόλις άρχισε να αισθάνεται άνετα με την ομάδα, ήταν πολύ καλά. Όπως έχω πει πολλές φορές, νομίζω ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Fred είναι να βγάζει το απόλυτο μέγιστο από όλους στο εργοστάσιο, και όταν λέω όλους, είναι πραγματικά όλοι. Αυτό κάνει πραγματικά τη διαφορά. Επειδή στο τέλος, είμαστε πολλοί άνθρωποι σε μια ομάδα της Formula 1».

«Όταν είσαι τόσο καλός όσο ο Fred για να βγάζεις το μέγιστο από κάθε άτομο, αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Φυσικά, βρέθηκε με ένα μονοθέσιο που ήταν λίγο δύσκολο στην αρχή της χρονιάς. Έτσι, χρειάζεται χρόνος τώρα για να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψουμε εκεί με τον Fred».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!