F1: Χρώμιο για τη McLaren στο GP Μ. Βρετανίας

Η McLaren συνεχίζει τον εορτασμό της 60ής επετείου από την ίδρυσή της, αποκαλύπτοντας έναν ειδικό χρωματισμό για τον αγώνα της έδρας της, το GP Μ. Βρετανίας της Formula 1, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

F1: Χρώμιο για τη McLaren στο GP Μ. Βρετανίας

Η McLaren συνεχίζει τον εορτασμό της 60ής επετείου από την ίδρυσή της, αποκαλύπτοντας έναν ειδικό χρωματισμό για τον αγώνα της έδρας της, το GP Μ. Βρετανίας της Formula 1, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πρόσφατα, η McLaren χρησιμοποίησε έναν τριπλό χρωματισμό στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης για να τιμήσει το Triple Crown νικών που έχει κατακτήσει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό (GP Μονακό, 500 Μίλια Ινδιανάπολης και 24 Ώρες Le Mans). Αυτοί οι τρεις χρωματισμοί συνδυάστηκαν σε έναν για τα Grand Prix Μονακό και Ισπανίας της Formula 1.

Συνεχίζοντας τον εορτασμό, η McLaren αποκάλυψε την επιστροφή στην περιβολή χρωμίου που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ 2006 και 2014 για το φετινό GP Μ. Βρετανίας. Με αυτά τα χρώματα κατέκτησε το Πρωτάθλημα Οδηγών ο Lewis Hamilton στη Formula 1 το 2008, o οποίος είναι ο τελευταίος τίτλος της βρετανικής ομάδας. Ο ειδικός χρωματισμός δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το σπόνσορα της McLaren, την Google, η οποία λάνσαρε το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο Chrome την ίδια χρονιά με τον πρώτο τίτλο του Hamilton.

Η «Chrome» εμφάνιση θα πλαισιωθεί με ειδικά σχεδιασμένα κράνη, μπότες και αγωνιστικές φόρμες για τους οδηγούς της McLaren, Lando Norris και Oscar Piastri. O CEO της McLaren, Zak Brown, δήλωσε: «Δεν αποτελεί μυστικό ότι οι οπαδοί των αγώνων αγαπούν το κλασικό χρώμιο της McLaren. Η Google Chrome ήθελε να επαναφέρει στοιχεία αυτού του εμβληματικού χρωματισμού για να γιορτάσει την ιστορία της ομάδας μας στο GP Μ. Βρετανίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να δώσουμε στους οπαδούς μας αυτό που θέλουν».

Ο Lando Norris αποκάλυψε ότι πίεζε τον Zak Brown εδώ και πολύ καιρό να χρησιμοποιηθεί αυτό το χρώμα: «Ήταν ίσως ένα από τα πρώτα πράγματα που του είπα. Είμαι αρκετά σίγουρος, απ’ ό,τι θυμάμαι, ότι συνέβη όταν μου έδειξε για πρώτη φορά το χρώμα που θα είχαμε για το 2019. Με ρώτησε, “τι γίνεται φίλε. Τι θα άλλαζες με το αυτοκίνητο;” και του είπα “τα πάντα”».

«Για μένα, περπατώντας στην έκθεση μονοθεσίων του εργοστασίου, όσο κι αν θα μου άρεσε ένα λευκό/πορτοκαλί μονοθέσιο -αυτό το χρώμα ήταν καταπληκτικό- δεν υπάρχει κανένα άλλο σήμερα που να μοιάζει με τη McLaren που είχαμε τότε, και αυτή ήταν που έβλεπα μεγαλώνοντας. Αυτή ήταν που ερωτεύτηκα. Με πολλούς τρόπους, μπορώ να πω ότι με ενέπνευσε να γίνω οδηγός της Formula 1. Γιατί πριν από αυτό, παρακολουθούσα περισσότερο MotoGP και μοτοσυκλέτες».

«Δεν ήξερα πολλά για τους αγώνες και μετά ξεκίνησα να παρακολουθώ Formula 1 με τον Lewis (Hamilton) εναντίον του Fernando (Alonso), παρόλο που ήταν στην ίδια ομάδα, και αυτό ήταν που ερωτεύτηκα. Κάθε χρόνο, πίεζα τον Zak να επιστρέψει προς αυτή την κατεύθυνση. Ξέρω ότι είναι μόνο για έναν αγώνα, αλλά είναι ωραίο να ξαναζήσω λίγο αυτό που με έκανε οπαδό της Formula 1».

Στο GP Μ. Βρετανίας, ο Piastri θα έχει στη διάθεσή του τις αναβαθμίσεις που χρησιμοποιούσε ο Norris στο Red Bull Ring και εξέπληξαν το Βρετανό και την ομάδα με την πολύ καλή απόδοση που είχαν. Επίσης, η McLaren κάνει αγώνα δρόμου να παρουσιάσει το δεύτερο μέρος του τριπλού πακέτου αναβαθμίσεων. Αν έχει αρκετά ανταλλακτικά, θα την εφαρμόσει και στα δύο μονοθέσια, αλλά αν διαθέτει μόνο περιορισμένο αριθμό, θα δοθεί και πάλι προτεραιότητα στο Norris.

To τρίτο σκέλος του πακέτου αναβαθμίσεων θα παρουσιαστεί στο GP Ουγγαρίας και η McLaren έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει κι άλλες μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!