Ο Mick Schumacher με μονοθέσιο F1 του πατέρα του στο Goodwood

Στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, ο Mick Schumacher θα οδηγήσει τη Mercedes W02, το μονοθέσιο με το οποίο αγωνίστηκε ο πατέρας του, Michael Schumacher, στο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2011.

Ο Mick Schumacher με μονοθέσιο F1 του πατέρα του στο Goodwood

Στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, ο Mick Schumacher θα οδηγήσει τη Mercedes W02, το μονοθέσιο με το οποίο αγωνίστηκε ο πατέρας του, Michael Schumacher, στο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2011.

Ο εφεδρικός οδηγός της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Mick Schumacher, θα συμμετάσχει στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood οδηγώντας ένα μονοθέσιο του πατέρα του, Michael Schumacher, 7 φορές Πρωταθλητή της F1. Συγκεκριμένα, ο 24χρονος Mick, που θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Goodwood, θα οδηγήσει τη Mercedes W02, με την οποία ο πατέρας του αγωνίστηκε στη Formula 1 τη σεζόν του 2011.

Παράλληλα, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood που θα διεξαχθεί μεταξύ 14 και 16 Ιουλίου, η Mercedes θα παρατάξει και την W12, που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2021. Πίσω από το τιμόνι αυτού του μονοθεσίου θα βρεθεί ο οδηγός προσομοιωτή και εξέλιξης της Mercedes, ο Μεξικανός Esteban Gutierrez.

Η W02 ήταν το δεύτερο μονοθέσιο που σχεδίασε και κατασκεύασε η Mercedes μετά την αγορά της ομάδας της Brawn το 2009. Με οδηγούς τους Michael Schumacher και Nico Rosberg, έδωσε τη δυνατότητα στη Mercedes να ολοκληρώσει τη σεζόν του 2011 στην 4η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών. Το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας με την W02 ήταν η 4η θέση του Michael Schumacher στο GP Καναδά. Το μονοθέσιο διαθέτει V8 κινητήρα 2,4 λίτρων με το γνώριμο ουρλιαχτό από τα… παλιά.

Η W12 ήταν πολύ πιο επιτυχημένο μονοθέσιο για τη Mercedes. Με οδηγούς τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas, κατέκτησε 9 νίκες σε 22 Grand Prix, και οι δύο οδηγοί ανέβηκαν 19 φορές στο βάθρο συνολικά. Με την W12, η Mercedes σημείωσε το ρεκόρ των 8 συνεχόμενων Πρωταθλημάτων Κατασκευαστών. Ωστόσο, ο Hamilton έχασε τον τίτλο οδηγών στον τελευταίο γύρο του φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, με τις αποφάσεις του τότε διευθυντή αγώνων της F1, Michael Masi, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν αργότερα από τη FIA ως «ανθρώπινο λάθος».

Ο Mick Schumacher δήλωσε για τη συμμετοχή του στο Goodwood: «Θα είναι θεαματικό να τρέξω με το μονοθέσιο του πατέρα μου του 2011, την W02, ακόμη και αν πρόκειται για μια σύντομη διαδρομή. Και μόνο η εμπειρία αυτής της γενιάς μονοθεσίων θα είναι συναρπαστική! Γνωρίζοντας ότι αγωνίστηκε με αυτό το μονοθέσιο, το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό, και θα υπάρχουν πολλά συναισθήματα που θα συνοδεύουν το γεγονός. Είχα την τύχη να οδηγήσω ένα από τα μονοθέσια της Benetton και μερικές από τις Ferrari με τις οποίες αγωνίστηκε, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes που οδηγούσε. Είμαι σίγουρος ότι θα βγω από αυτό με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό μου».

Στο Goodwood, παρών θα είναι και και ο 4 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, με δύο μονοθέσια που ανήκουν στην προσωπική του συλλογή: την Williams-Renault FW14B με την οποία ο Nigel Mansell κατέκτησε το Πρωτάθλημα του 1992 και μία McLaren-Ford MP4/8, με την οποία ο Ayrton Senna κατέκτησε 5 νίκες στο Πρωτάθλημα του 1993. Αμφότερα τα μονοθέσια θα χρησιμοποιούν βιώσιμα καύσιμα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!