F1: Αναβαθμίσεις για τη Mercedes στο GP Μ. Βρετανίας

Η ομάδα της Mercedes αποκάλυψε ότι θα παρουσιάσει ένα «μεγαλύτερο» πακέτο αναβαθμίσεων στο GP Μ. Βρετανίας, το μεθεπόμενο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1.

F1: Αναβαθμίσεις για τη Mercedes στο GP Μ. Βρετανίας

Η ομάδα της Mercedes αποκάλυψε ότι θα παρουσιάσει ένα «μεγαλύτερο» πακέτο αναβαθμίσεων στο GP Μ. Βρετανίας, το μεθεπόμενο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1.

H Mercedes είναι ενθαρρυμένη από την πρόοδο που κατάφερε να σημειώσει με τις αναβαθμίσεις που παρουσίασε στο GP Μονακό, οι οποίες επέτρεψαν στον Lewis Hamilton να ανέβει στο βάθρο στους δύο τελευταία Grand Prix του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1. Τώρα, η ομάδα αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμα πακέτα αναβαθμίσεων πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα του Αυγούστου, που σταματάει η δραστηριότητα στα εργοστάσια των ομάδων.

Στις αναβαθμίσεις του Μονακό περιλαμβάνονταν τροποποιήσεις στο δάπεδο, καινούργια καλύμματα ψυγείων και διαφορετική γεωμετρία εμπρός ανάρτησης. Ωστόσο, η Mercedes γνωρίζει ότι θα πρέπει να κάνει περισσότερα αν θέλει να πλησιάσει τη Red Bull, η οποία προετοιμάζει και αυτή ένα πακέτο αναβαθμίσεων πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε ότι το πακέτο αναβαθμίσεων του GP Μ. Βρετανίας (μεθεπόμενος αγώνας της σεζόν 7-9 Ιουλίου), θα ακολουθήσουν κι άλλες πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα. Ο Αυστριακός δήλωσε: «Φέρνουμε ένα μεγαλύτερο πακέτο στο Silverstone. Στη συνέχεια, θα πρέπει να έχουμε άλλο ένα πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα».

«Εϊναι απλά ότι έχουν επιταχυνθεί πολύ τα μαθήματα που παίρνουμε από τότε που αλλάξαμε κάποια από την αρχιτεκτονική του concept. Θα πρέπει να γίνουν αξιοπρεπή βήματα στους επόμενους τέσσερις αγώνες».

«Νομίζω ότι κατανοούμε καλύτερα τις προσομοιώσεις και αυτό συσχετίζεται με την πραγματικότητα στην πίστα στην πίστα. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Βλέπουμε μεγάλα κέρδη στις επιδόσεις (από αυτά που δοκιμάζονται) στην αεροδυναμική σήραγγα».

«Έχουμε καλύτερη κατανόηση όσον αφορά τι χρειάζεται το μονοθέσιο για να πάει ταχύτερα και πώς πρέπει να μοιάζει το στήσιμο. Έτσι, γενικά, τα βήματα γίνονται μεγαλύτερα τώρα. Νομίζω ότι κάνουμε καλή πρόοδο».

Πάντως, ο Lewis Hamilton έχει ήδη παροτρύνει τη Mercedes να επικεντρωθεί στην εξέλιξη του μονοθεσίου της επόμενης χρονιάς. Οι αναβαθμίσεις που θα παρουσιαστούν μέχρι τον Αύγουστο είναι ήδη προγραμματισμένες εδώ και καιρό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!