F1: O Lewis Hamilton προτρέπει τη Mercedes να επικεντρωθεί στο 2024

O Lewis Hamilton πιστεύει ότι η ομάδα της Mercedes θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο μονοθέσιο του 2024, για να φτάσει τη Red Bull, η οποία παραδέχεται ότι έχει ήδη στρέψει την εστίασή της στην επόμενη χρονιά.

F1: O Lewis Hamilton προτρέπει τη Mercedes να επικεντρωθεί στο 2024

O Lewis Hamilton πιστεύει ότι η ομάδα της Mercedes θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο μονοθέσιο του 2024, για να φτάσει τη Red Bull, η οποία παραδέχεται ότι έχει ήδη στρέψει την εστίασή της στην επόμενη χρονιά.

O Lewis Hamilton ήταν ευχαριστημένος έπειτα από το GP Καναδά από την πρόοδο της Mercedes, που του έχει επιτρέψει να ανέβει στο βάθρο στους δύο τελευταίους αγώνες. Οι αναβαθμίσεις που παρουσίασε η Mercedes στο GP Μονακό σίγουρα την έχουν φέρει πιο κοντά στην κορυφή, σύμφωνα με τον Βρετανό 7 φορές Πρωταθλητή.

Ο Hamilton δεν είχε τη δυνατότητα να παλέψει με τον Fernando Alonso για τη δεύτερη θέση, καθώς η Mercedes υστερούσε σε πρόσφυση στον πίσω άξονα στις ζώνες επιτάχυνσης από τις αργές στροφές. Ο 38χρονος Βρετανός πιστεύει ότι η Mercedes δεν πρέπει να χάσει χρόνο στην εξέλιξη της φετινής W14, δεδομένου ότι η Red Bull ενδέχεται να έχει ήδη στραφεί προς το 2024, δεδομένης της κυριαρχίας της στο Πρωτάθλημα αυτής της σεζόν.

Ο Hamilton δήλωσε: «Ήταν ένα σπουδαίο Σαββατοκύριακο. Ήταν πολύ δύσκολο με τις συνθήκες, αλλά μου αρέσει να οδηγώ το μονοθέσιο, τώρα που βρίσκεται σε καλύτερο σημείο και λίγο περισσότερο στο σωστό δρόμο. Το να είμαστε εκεί πάνω, να δίνουμε μάχες με τον Fernando και την Aston Martin και να είμαστε στη δεύτερη σειρά εκκίνησης, ήταν υπέροχο».

«Το να βρισκόμαστε στο βάθρο δύο συνεχόμενους αγώνες είναι πραγματικά φανταστικό για εμάς. Ήμασταν επίσης τέταρτοι στο Μονακό, οπότε σίγουρα πλησιάζουμε όλο και περισσότερο. Και θα είναι μια μάχη εξέλιξης για το υπόλοιπο της σεζόν. Υποθέτω ότι η ομάδα του Max (Verstappen, η Red Bull) εργάζεται ήδη στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς, οπότε πρέπει να πάρουμε τα μάτια μας λίγο από την μπάλα, και να επικεντρωθούμε και στην επόμενη χρονιά, αλλά είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εκεί πάνω».

Με τη Red Bull να έχει το λιγότερο χρόνο εξέλιξης σε αεροδυναμική σήραγγα και CFD, λόγω της πρώτης θέσης που καταλαμβάνει στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και στην ποινή μείωσής του κατά 10% (που ισχύει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου), λόγω υπέρβασης του budget cap το 2021, το ερώτημα της εξέλιξης του μονοθεσίου της επόμενης σεζόν τέθηκε και στον επικεφαλής της αυστριακής ομάδα, Christian Horner, ο οποίος δήλωσε: «Το θέμα είναι να βρούμε αυτή την ισορροπία».

«Προφανώς, επειδή έχουμε πολύ λιγότερο χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα, πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πολύ την επόμενη χρονιά. Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά πράγματα που τρέχουν, αλλά με τους κανονισμούς να είναι σταθεροί, ό,τι μάθουμε φέτος θα το μεταφέρουμε και στην επόμενη χρονιά. Φυσικά, υπάρχουν πράγματα που θα συνεχίσουμε να φέρνουμε στο φετινό μονοθέσιο, αλλά τώρα πίσω στο εργοστάσιο μεγάλο μέρος της προσοχής είναι ήδη στην επόμενη χρονιά».

Αυτό είναι φυσιολογικό, λόγω της υπεροχής της Red Bull στο φετινό Πρωτάθλημα και της προσπάθειας να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την επίδραση της ποινής που έχει δεχθεί στην εξέλιξη από τη FIA. Δεδομένου του σερί νικών της Red Bull, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι μπορεί να κερδίσει όλους τους αγώνες του φετινού Πρωταθλήματος. Με τον περιορισμό των εξόδων των ομάδων, δεν είναι πλέον εφικτό για τους κορυφαίους να επενδύουν αλόγιστα στην εξέλιξη για να προφτάσουν τους αντιπάλους τους.

Ο Hamilton ρωτήθηκε αν είναι απογοητευμένος λόγω τη προοπτικής αυτής και απάντησε: «Δεν είναι πια απογοήτευση, αν ήταν ποτέ… Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για την εκπληκτική τους απόδοση. Είναι πιθανό να κερδίσουν κάθε αγώνα φέτος, εκτός αν οι Aston Martin και εμείς προσθέσουμε πολύ περισσότερες επιδόσεις στα μονοθέσια, ή αν το δικό τους δεν τερματίσει».

«Δεν είναι εύκολο με τους κανονισμούς να βρεις την ποσότητα απόδοσης που έχουν, από πλευράς πλεονεκτημάτων. Πρέπει να είναι 30 πόντους κάθετης δύναμης (περίπου 1 δλ. στο γύρο) εμπρός από μας σε ορισμένα σημεία του γύρου, και έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε».

«Είμαι χαρούμενος που καταρχήν είμαι ξανά στη μάχη και απλά ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να τα έχουμε όλα λίγο πιο ισότιμα, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μερικούς από τους καλούς αγώνες που είχαμε το 2021. Θα ήταν πολύ ωραίο να έχουμε και τους τρεις μας σε μια εξαιρετικά κοντινή μάχη», κατέληξε ο Hamilton, αναφερόμενος στο βάθρο Πρωταθλητών του GP Καναδά, όπου τον πλαισίωσαν οι Max Verstappen και Fernando Alonso.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!