F1-GP Ισπανίας: Δύο ποινές 3 θέσεων για τον Pierre Gasly

O Pierre Gasly θα πέσει από την 4η στη 10η θέση της σειράς εκκίνησης του GP Ισπανίας, αφού δέχθηκε δύο ξεχωριστές ποινές 3 θέσεων, επειδή παρεμπόδισε στο Q1 των κατατακτήριων δοκιμών τους Carlos Sainz και Max Verstappen σε δύο διαφορετικά περιστατικά. Δείτε τη νέα σειρά εκκίνησης του αγώνα.

F1-GP Ισπανίας: Δύο ποινές 3 θέσεων για τον Pierre Gasly

O Pierre Gasly θα πέσει από την 4η στη 10η θέση της σειράς εκκίνησης του GP Ισπανίας, αφού δέχθηκε δύο ξεχωριστές ποινές 3 θέσεων, επειδή παρεμπόδισε στο Q1 των κατατακτήριων δοκιμών τους Carlos Sainz και Max Verstappen σε δύο διαφορετικά περιστατικά. Δείτε τη νέα σειρά εκκίνησης του αγώνα.

Η Alpine έχει κάνει βήμα προόδου στους δύο τελευταίους αγώνες και ο Pierre Gasly έχει αρχίσει να εμπιστεύεται το μονοθέσιο, κάτι που αποδείχθηκε από την 4η θέση που κατάφερε να καταλάβει στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ισπανίας, η οποία αποτελεί το καλύτερο πλασάρισμα του Γάλλου σε αγωνιστικό Σάββατο της φετινής σεζόν. Εντούτοις, ο Gasly είχε παρεμποδίσει κατά τη διάρκεια του Q1 τους Carlos Sainz και Max Verstappen σε δύο ξεχωριστά περιστατικά.

Ο Gasly ισχυρίστηκε ότι όταν άφησε τη Ferrari του Charles Leclerc να τον περάσει στο τέλος του γύρου προετοιμασίας του δεν γνώριζε ότι ακολουθούσε και ο Sainz από πίσω. Ο Γάλλος δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφύγει να παρεμποδίσει τον Sainz, αλλά οι αγωνοδίκες αποφάνθηκαν ότι θα μπορούσε να έχει κινηθεί περισσότερο προς τα δεξιά στην έξοδο της προτελευταίας στροφής (13).

Στο περιστατικό με τον Verstappen, οι αγωνοδίκες ανέφεραν ότι η ομάδα της Alpine δεν προειδοποίησε τον Gasly ότι τον προσεγγίζει ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull βρισκόμενος σε γρήγορο γύρο, Μάλιστα, τον είχε ενημερώσει ότι όλοι όσοι βρίσκονται πίσω του είναι σε αργό γύρο. Αν και δεν φταίει ο οδηγός σε αυτή την περίπτωση, ομάδα και πιλότος τιμωρούνται μαζί.

Συνεπώς, οι αγωνοδίκες επέβαλαν στον Gasly δύο ποινές 3 θέσεων, και ο Γάλλος θα πέσει από την 4η στη 10η θέση της σειράς εκκίνησης του GP Ισπανίας. Ο Lewis Hamilton θα παραταχθεί στην 4η θέση, εμπρός από τους Lance Stroll (Aston Martin), Esteban Ocon (Alpine), Nico Hulkenberg (Haas), Fernando Alonso (Aston Martin), Oscar Piastri (McLaren) και Gasly.

F1 - GP Ισπανίας 2023 Σειρά εκκίνησης

Παράλληλα, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να δώσουν απλά μία επίσημη προειδοποίηση στον George Russell, για τη σύγκρουση που προκάλεσε με τον team-mate του στη Mercedes, Lewis Hamilton, στο τέλος του Q2, η οποία τραυμάτισε την εμπρός αεροτομή του 7 φορές Πρωταθλητή. Ο Russell κατηγορήθηκε ότι άλλαξε πορεία με μη κανονικό τρόπο.

Ο Russell είχε επιβραδύνει πολύ στις τελευταίες στροφές του γύρου προετοιμασίας του για να αφήσει τον Sainz (που βρισκόταν σε γρήγορη προσπάθεια) να περάσει. Ο Hamilton τον πλησίασε πολύ σε εκείνο το σημείο της πίστας και οι δύο Mercedes ξεκίνησαν σχεδόν μαζί το γρήγορο γύρο τους.

Αρχικά, ο Hamilton νόμιζε ότι ο Russell του δίνει slipstream. Στην πραγματικότητα, ο Russell είχε προσπαθήσει να πάρει slipstream από τον Sainz, για αυτό και είχε κινηθεί προς τα δεξιά. Ο Russell δεν ήξερε ότι ο Hamilton βρισκόταν τόσο κοντά του και η Mercedes δεν τον είχε ενημερώσει μέσω ασυρμάτου.

Οι δύο οδηγοί της Mercedes είχαν διαφορετική τακτική. Επειδή ο Russell είχε δυσκολία να φέρει τα ελαστικά του στις κατάλληλες θερμοκρασίες λειτουργίας, θα έκανε δύο γύρους προετοιμασίας πριν από την τελική του προσπάθεια στο Q2, ενώ ο Hamilton θα πήγαινε κατευθείαν για χρονομετρημένη προσπάθεια έπειτα από το γύρο εξόδου από τα pits.

Ο Hamilton δήλωσε: «Μας έστειλαν στην πίστα σε πολύ διαφορετική στιγμή. Όλοι ξεκινούν (τους γύρους τους) από τη στροφή 12. Όταν βγήκα από τη στροφή 12 δεν υπήρχε κανείς μπροστά μου, οπότε πάτησα γκάζι και άρχισα να ανεβάζω ρυθμό. Έφτασα στην 13 και ο George φαινόταν ότι θα έμπαινε στο pit lane».

«Οπότε συνέχισα, και ξαφνικά κατευθύνθηκε και πάλι προς το μέρος μου, κάτι που προφανώς ήταν λίγο μπερδεμένο. Επειδή δεν ήξερα καν ότι ήταν (μπροστά), νόμιζα ότι είχε εγκαταλείψει τον πρώτο του γύρο ή κάτι τέτοιο. Πήρα το slipstream, και όπως θα συνέβαινε στην περίπτωση που μου το έδινε, άρχισε να κινείται προς τα δεξιά. Οπότε είπα ‘α, μου δίνει slipstream’. Πήγα προς τα αριστερά, αλλά άρχισε να επανέρχεται. Ήταν απλώς μια παρεξήγηση».

F1 - George Russell & Lewis Hamilton (Mercedes), GP Ισπανίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!