F1: O CEO της Alpine αποκάλεσε ερασιτεχνική την απόδοση της ομάδας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine, Laurent Rossi, επέκρινε την απόδοση της γαλλικής ομάδας μέχρι στιγμής στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 ως απαράδεκτη και ερασιτεχνική.

F1: O CEO της Alpine αποκάλεσε ερασιτεχνική την απόδοση της ομάδας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine, Laurent Rossi, επέκρινε την απόδοση της γαλλικής ομάδας μέχρι στιγμής στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 ως απαράδεκτη και ερασιτεχνική.

Έπειτα από δύο πολύ δύσκολα Grand Prix για την Alpine, όπου δεν κατάφερε να σημειώσει βαθμούς λόγω της σύγκρουσης μεταξύ των δύο οδηγών της στη Μελβούρνη και πολυάριθμα προβλήματα αξιοπιστίας στο Μπακού, ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής μάρκας, Laurent Rossi, δεν έχει εντυπωσιαστεί καθόλου από τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα μέχρι στιγμής.

Η Alpine βρίσκεται στην 6η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών αυτή τη στιγμή, έχοντας σημειώσει μόνο 8 βαθμούς. Ο Laurent Rossi, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι Canal+ πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μαϊάμι, όπου ο Pierre Gasly κατετάγη 5ος και ο Esteban Ocon 8ος, επέκρινε την απόδοση της ομάδας μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν της Formula 1.

O Γάλλος CEO δήλωσε: «Είναι απογοητευτικό, είναι πραγματικά κακό. Η φετινή χρονιά κατέληξε να ξεκινήσει με προβληματική απόδοση και παράδοση. Είναι προφανές ότι η θέση μας στη βαθμολογία δεν είναι αντάξια των πόρων που ξοδεύουμε και είμαστε αρκετά μακριά -στην πραγματικότητα πολύ μακριά– από τον φετινό τελικό στόχο».

«Παρατηρώ όχι μόνο μια προφανή έλλειψη απόδοσης και αυστηρότητας στην παράδοση, αλλά ενδεχομένως και μια νοοτροπία που δεν ανταποκρίνεται στα προηγούμενα πρότυπα αυτής της ομάδας». Ιδίως αυτή η δήλωση, είναι αρκετά βαριά και ενδέχεται να σημαίνει ότι θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για ανθρώπους της ομάδας αν τα αποτελέσματα δεν βελτιωθούν άμεσα.

Ο Rossi επέκρινε την ομάδα και για την εμφάνιση στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν, το GP Μπαχρέιν, όπου η λάθος τοποθέτηση του μονοθεσίου από τον Esteban Ocon στη σειρά εκκίνησης οδήγησε σε ποινή, η οποία δεν εκτελέστηκε σωστά (οδηγώντας σε καινούργια ποινή) και ο Γάλλος υπερέβη το όριο ταχύτητας του pit lane για να δεχθεί και τρίτη ποινή.

Ο Rossi δήλωσε: «Δεν μου άρεσε το πρώτο Grand Prix, γιατί υπήρχε πολύς -συγγνώμη που το λέω αυτό- ερασιτεχνισμός, ο οποίος οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν σωστό. Ήταν μέτριο, κακό. Και ο τελευταίος αγώνας στο Μπακού ήταν τρομερά παρόμοιος με αυτόν στο Μπαχρέιν. Αυτό είναι απαράδεκτο».

«Επιτρέπεται να κάνεις λάθη. Eίναι βασική αρχή, μαθαίνεις από τα λάθη σου. Αλλά όταν κάνεις τα ίδια λάθη δύο φορές, σημαίνει ότι δεν έχεις μάθει, και δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!