F1: Το GP Αζερμπαϊτζάν παραμένει έως το 2026

Το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν υπέγραψε τριετή επέκταση του συμβολαίου του με τη Formula 1, για να φιλοξενεί τον αγώνα στο Μπακού έως το 2026.

F1: Το GP Αζερμπαϊτζάν παραμένει έως το 2026

Το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν υπέγραψε τριετή επέκταση του συμβολαίου του με τη Formula 1, για να φιλοξενεί τον αγώνα στο Μπακού έως το 2026.

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν θα παραμείνει στο πρόγραμμα αγώνων του Πρωταθλήματος έως το 2026, έχοντας υπογράψει τριετή επέκταση του συμβολαίου με τους διοργανωτές του.

Το σιρκουί μήκους 6 χλμ. και 20 στροφών που σχεδίασε ο Heramnn Tilke στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, βρίσκεται στην ακτή της Κασπίας Θάλασσας, πάντα προσφέρει αξέχαστους αγώνες και κανένας οδηγός δεν έχει κερδίσει στους δρόμους του Μπακού πάνω από μία φορά.

Φέτος, το Μπακού φιλοξενεί το πρώτο από τα έξι σπριντ της σεζόν, και το πρώτο με τη νέα μορφή τριημέρου, με τη διεξαγωγή ξεχωριστής διαδικασίας κατατακτήριων δοκιμών (sprint shootout) που καθορίζει τη σειρά εκκίνησης του σπριντ συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων (17 γύροι).

Ο Stefano Domenicali, πρόεδρος και CEO της Formula 1, δήλωσε: «To σιρκουί του Μπακού έχει γίνει ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τη Formula 1. Είναι μια απίστευτη πίστα που προσφέρει πάντα τεράστιο δράμα και έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες στην πρόσφατη μνήμη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη σχέση μας με τη χώρα του Αζερμπαϊτζάν και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας μαζί».

Ο Farid Gayibov, Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιβεβαιώνουμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με τη Formula 1. Από τότε που φιλοξενήσαμε για πρώτη φορά αυτή τη διοργάνωση το 2016, ο οικονομικός, κοινωνικός και πολιτιστικός αντίκτυπος του αθλήματος στην πόλη και τη χώρα μας είναι αξιοσημείωτος. Το GP Αζερμπαϊτζάν αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για ολόκληρη τη χώρα και τώρα θα συνεχίσει να εμπνέει και να ενθουσιάζει τους οπαδούς μας για άλλα τρία χρόνια».

«Οι τελευταίοι έξι αγώνες ήταν μερικοί από τους καλύτερους και πιο δραματικούς στη μακρά ιστορία του αθλήματος και ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες μαγικές στιγμές για τους οπαδούς της F1 στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τα επόμενα τρία χρόνια, αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, η σημερινή συμφωνία ήρθε κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου που μας βλέπει να φιλοξενούμε έναν αριθμό-ρεκόρ φιλάθλων από περισσότερες από 100 χώρες, γεγονός που κάνει τη στιγμή αυτή ακόμη πιο ξεχωριστή».

F1 - Yuki Tsunoda (AlphaTauri), GP Αζερμπαϊτζάν 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!